Çanakkale’de çini Ve Seramik Kursu Tacettin Aslan Cami Kültür...

Çanakkale'de çini Ve Seramik Kursu Tacettin Aslan Cami Kültür Ve Saat Evinde Devam Ediyor

çini ve seramik kursu tacettin aslan cami kültür ve saat evinde devam ediyor

11 Kasım 2019 - 11:36

Tacettin Aslan Cami Kültür ve Sanat Evinde Çanakkale Müftülüğü tarafından düzenlenen çini ve seramik kursu devam ediyor. Geleneksel Türk sanatlarının dalı olan Çinicilik Sanatın da, Kütahya ve İznik’ten tedarik edilen çini bisküvileri üzerine yapılan geleneksel motifler, tahrir ve boyama işlemlerinden sonra sırlanıp seramik fırınında pişirilerek kullanıma hazır hale getiriliyor. Ekim ayında 15 öğrenci ile başlayan kurs haziran ayında sona erecektir. Kurs sonunda öğrencilerimizin yaptığı ürünlerin sergilenmesi planlanmaktadır.
Tacettin Aslan Cami Kültür ve Sanat Evindeki kurslara katılmak için, cami din görevlilerine müracaat edebilirsiniz.

Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda