Çanakkale’de Müftü şükrü Kabukçu’dan Kur’an Kursları...

Çanakkale'de Müftü şükrü Kabukçu'dan Kur'an Kursları Açılış Mesajı

müftü şükrü kabukçu'dan kur'an kursları açılış mesajı

29 Eylül 2020 - 11:35

2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI MESAJI

2020-2021 eğitim-öğretim yılı Kur’an Kurslarımızda 28 Eylül 2020 pazartesi günü başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı, kurulduğu günden bu yana, “halkımızı din konusunda aydınlatmak” görevini hakkıyla yerine getirmek için; büyük bir özveri, hassasiyet, titizlik ve samimiyetle çalışmaktadır. Kur’an kurslarında yürüttüğümüz çalışmaların gayesi hem çocuk, genç, yaşlı demeden beşikten mezara kadar ilim öğrenme arzusunda olan vatandaşlarımızın din hakkında doğru ve sağlıklı bilgi edinmelerini temin etmek hem de yanlış telkinlere maruz kalmadan toplumla barışık iyi birer insan olmaları için ihtiyaç duydukları dinî rehberliği sunmaktır.

Kur’an kurslarımızın açılış heyecanını yaşıyoruz. Bu heyecan, âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin (sas) “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir.” müjdesine nail olmayı ümit etmekten kaynaklanıyor. Kur’an öğretimi, din eğitiminin en temel unsurlarından olup, hem öğreten hem de öğrenen için mukaddes bir yolculuktur. Kur’an kurslarımızı tercih ederek kayıt yaptıran siz kıymetli öğrenciler, hayatınızın en güzel kararını vermiş bulunmaktasınız. Sizleri bu özel ve anlamlı kararınızdan dolayı tebrik ediyorum. Kur’an kurslarımıza Allah’ın kelâmı olan Kur’an’ı öğrenmek, okumak ve anlamak, ayrıca O’nun Son Elçisi Hz. Muhammed’in (sas) rehberliğinde daha bilgili, bilinçli ve huzurlu birer Müslüman olmak amacıyla teşrif ediyorsunuz. Kurslarımıza özveriyle devam ettiğinizde; Kur’an eğitiminin yanı sıra iman ve ibadet dünyamıza dair temel dinî bilgiler, insanî ve ahlâkî erdemler, Sevgili Peygamberimizin örnek hayatı gibi dersler görecek, dinî danışmanlık ve manevî rehberlik hizmetlerimizden faydalanacaksınız. Ayrıca; Yüce Kitâbımızı satırlardan gönüllerinize ve kalplerinize aktaracak, yüzüne Kur’an okuyan sizler, yüzlerinden Kur’an’ın güzelliği okunan mü’minler olacaksınız. Dünya ve ahiret mutluluğunu kazanmayı yegâne amaç edinen kimseler olarak, din görevlilerimizden ve Kur’an kursu öğreticilerimizden azami istifade edeceğinizi, hayatınızın en anlamlı zamanlarını kurslarımızda geçireceğinizi ümit ediyorum.

Yeni bir eğitim-öğretim yılı için günlerdir sürdürdüğümüz hazırlıklarımızı tamamladık. Allah Rasulü’nün; “en hayırlı ve en şerefli” diye vasıflandırdığı nasipli kişileri öğrencilerimizi karşılamaya hazırız. Kur’an kurslarımızın açılışı vesilesiyle 2020-2021 eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni eder, kıymetli öğreticilerimize, sevgili öğrencilerimize, velilerimize, müftülük personelimize ve mesai arkadaşlarıma Cenab-ı Allah’tan muvaffakiyetler dilerim.

Şükrü KABUKÇU

Çanakkale İl Müftüsü


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu