Çanakkale’de şehid Torunlarından Duyarlılık örneği 400...

Çanakkale'de şehid Torunlarından Duyarlılık örneği 400 Gençle çevre Etkinliği

şehid torunlarından duyarlılık örneği 400 gençle çevre etkinliği

11 Şubat 2020 - 11:36

Müftülük Gençlerle Çevre Etkinliği Düzenledi

Gençlerin, ahlak, erdem, ruh güzelliği ve merhamet duygularıyla yetişmelerine, milletimizi bir araya getiren milli ve manevi değerlerin, insani haslet ve faziletlerin nesilden nesile aktarılmasına katkı sağlamak amacıyla, İl Müftülüğü tarafından "Gençliğe Değer Projesi" kapsamında kahvaltılı buluşma ve çevre temizliği etkinliği düzenlendi.

İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından 09/02/2020 Pazar günü düzenlenen etkinlik sabah kahvaltısıyla başladı. Tacettin Aslan Camiinde düzenlenen kahvaltıya; “Gençliğe Değer Projesi” çerçevesinde il merkez ve köylerinde bulunan 50 kadar camiden yaklaşık 400 genç katıldı.

Kahvaltının ardından Tacettin Aslan Camiine geçen gençler aralarında sohbet edip ilahiler okudular. Camide gençlere hitap eden İl Müftüsü Arif Gökce; gençlerle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek etkinliğe katılan gençlere, hocalarına ve ailelerine teşekkür etti:

“Hiç kimseden alamadığı enerjiyi gençlerden alarak Dini Mübin-i İslam’ı çölün ortasında bir gül yetiştirir gibi yetiştiren önderimiz Rasülullah efendimiz: Başka bir gölgenin bulunmadığı kıyamet gününde Allah Teala, yedi insanı arşının gölgesinde barındıracaktır. Bunlardan ikisi: Rabbine kulluk ederek temiz bir hayat içinde serpilip büyüyen genç diğeri kalbi mescitlere bağlı olan Müslümandır hadisini bizlere birer müjde olarak verdi.

Şimdi buradan Çanakkale Boğazına giderek sahil temizliği yapıp sokak hayvanlarına yiyecek dağıtacağız. Merhamet timsali Rasülullah efendimiz: Bir kadın, eve hapsettiği kedi yüzünden cehenneme gitti, başka bir adam ise susuzluktan nemli toprağı yalayıp duran bir köpeğe su verdiği için Allah Teâlâ ondan hoşnut oldu ve adamı bağışladı diyerek canlılara olan sevgi ve merhameti bizlere anlattı” dedi.

Cami programından sonra Çanakkale Boğazında sahil temizliği yapan gençler ayrıca sokak hayvanlarına yiyecek bıraktılar. Etkinliğin sonunda güzel vakit geçirdiklerini ifade eden gençler tekrar buluşmak üzere ayrıldılar.

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir Araya Geldi
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir...
Zonguldak'ta öğrenciler Yardım Kampanyasına Katıldı.
Zonguldak'ta öğrenciler Yardım Kampanyasına Katıldı.