Çanakkale’de Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım...

Çanakkale'de Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Toplantısı Yapıldı

vekaletle kurban kesim organizasyonu tanıtım toplantısı yapıldı

08 Temmuz 2021 - 11:35

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın birlikte yürüttüğü “Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu” tanıtım toplantısı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun’un katılımlarıyla gerçekleştirildi. Toplantıya İl Müftümüz Şükrü Kabukçu, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Uzmanlar, merkez cami görevlilerimiz ve müftülüklerimiz nezdinde Vekaletle Kurban Kesim organizasyonu takibini yapan personelimiz katıldı.

Toplantı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İl Müftümüz Şükrü Kabukçu’nun açış konuşmasıyla devam eden programda, Sayın Kabukçu “Her yıl vekaletle kurban konusunda güzel çalışmalar yapıldığını ve bu çalışmalarda gayret gösteren tüm mesai arkadaşlarına teşekkür ederim” dedi. Sonrasında ilde yapılan çalışmalar hakkında bilgi sundu.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç Dr. Selim Argun yaptığı konuşmada "Kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak Müslüman kardeşlerimizle bayram sevincini ve mutluluğunu paylaşmak, mazlum, mağdur ve muhtaçlarla kardeşlik bağımızı kuvvetlendirmek için Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığıyla 1993 yılından bu yana vekalet yoluyla kurban kesim programı düzenlemektedir. Vekaletle kurban kesim organizasyonu her geçen yıl katlanarak büyüyor. 145 Ülkede 22 milyon kişiye dokunuyoruz. Görmediği coğrafyalarda bilmediği kardeşlerine merhamet götürüyoruz elhamdülillah. Bu kampanyada en büyük emek sahada görev alan siz değerli arkadaşlarımıza aittir" diye konuştu. Sonrasında Mozambik’de yaşamış olduğu hatırayı paylaştı.

Program İl Müftümüz Şükrü Kabukçu’nun Sayın Argun’a takdim ettiği hediyenin ardından son buldu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...