Şanlıurfa’da Basın Açıklaması

Şanlıurfa'da Basın Açıklaması

basın açıklaması

03 Eylül 2020 - 00:20

KONU: Müteveffa Müftülük Personeli Osman ÇİLENTİ

İlçemiz Müftülüğü emrinde İmam Hatip olarak görev yapmakta iken hayatını kaybeden mesai arkadaşımız Osman ÇİLENTİ’nin vefatı ile ilgili çeşitli basın yayın organlarında yer alan iddialara ilişkin kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

İlimizde pandemi ile mücadele, hazırlanan Pandemi Planı çerçevesinde görev verilen bütün kamu kurum ve kuruluş imkan ve personeli aracılığıyla yürütülmektedir.

Sağlık personelinin tamamının yanında jandarma, polis, öğretmen, mühendis, zabıta, muhtar ve bir çok kamu ve meslek kuruluş personeli, pandemi kurullarınca alınan kararlar doğrultusunda yapılan planlamaya uygun bir şekilde, kişisel korunma tedbirlerine de riayet ederek filyasyon, izolasyon ve alan denetimleri ile benzer çalışmalarda görev ifa etmektedir.

Merhum İmam Hatibimiz Osman ÇİLENTİ, Covid-19 nedeniyle vefat eden vatandaşlarımızın dini vecibelerinin yerine getirilmesi ve cenazelerinin yıkanması amacıyla Nisan ayından bu yana bu amaçla görevlendirilen 10 kişilik İmam Hatip gurubun içinde yer almaktaydı.

Vefat eden vatandaşlarımızın dini vecibeleri gereği yıkanması hizmeti, İlçemiz Devlet Hastanesinde yapılmakta olup, yıkama hizmetinde görevli bütün personellere gerekli koruyucu ekipman sağlanmıştır. Merhumun, covid-19’a ne zaman ve ne şekilde yakalandığını tespit etme imkanı bulunmamakla birlikte, vefat olayında ihmal bulunduğu, savunmasının alınması, merkeze çeklime talebinin kabul edilmemesi gibi iddialara ilişkin başlatılan idari soruşturma devam etmektedir.

Değerli mesai arkadaşımız merhum Osman ÇİLENTİ’ye Allah’tan (CC) rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret