Şanlıurfa’da “fetö Terör örgütü Ve Din Istismarı”...

Şanlıurfa'da “fetö Terör örgütü Ve Din Istismarı” Konulu Konferans Düzenlendi

“fetö terör örgütü ve din istismarı” konulu konferans düzenlendi

19 Temmuz 2019 - 00:21

15 Temmuz ruhunun, birlik ve beraberlik şuurunun, din istismarına karşı farkındalığın artırılması, 15 Temmuz’un gençlerimiz ve çocuklarımız nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi için Şanlıurfa Müftülüğü tarafından “FETÖ Terör Örgütü ve Din İstismarı ” konulu konferans düzenlendi.

İlçe Müftülüklerimizin koordinesinde konferansa katılım sağlayan gençlerin bilinçlenmesi amacıyla ‘’FETÖ Terör Örgütü ve Din İstismarı’’ konulu konferans İbrahim Halilullah Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet GÜNDÜZ tarafından anlatıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program İl Müftüsü Mehmet TAŞTAN tarafından selamlama konuşması ile devam etti.

İl Müftüsü Mehmet TAŞTAN konuşmalarında; 15 Temmuz, milletimizin maruz kaldığı en büyük ihanetlerden birinin yıldönümüdür. Masum insanlarımızın temizliğini kullanarak, dinimizi referans göstererek temiz insanların duygularını kendilerinin hain ve kötü emellerine alet eden bir terör şebekesi vatanımıza, birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize istiklal ve istikbalimize kastetmiştir.

Tarihte nice zorlukları aşan milletimiz inandığı değerler uğruna azim ve kararlılıkla; dinine, vatanına, milletine, özgürlüğüne sahip çıkmış; hain darbe girişimi Allah’ın inayeti, idarecilerimizin kavrayışı, milletimizin cesaretiyle âlemi cihana örnek olacak bir direnişle üstesinden gelmiştir.

İnsanımızın iyi niyet ve temiz duygularını menfaatine alet etmek isteyenlere, İslami kavramları kullanarak bozgunculuk yapanlara, yanlış bilgilerle din konusunda toplumumuzu ayrıştırma ve aldatmaya yönelik bütün faaliyetlere karşı üzerine düşen sorumlulukları yapmaya ve milletimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

15 Temmuz Ruhu’nun gençler ve çocuklar başta olmak üzere millet nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi için Diyanet İşleri Başkanlığınca çeşitli etkinlikler yapıldı. Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan İbrahim Halilullah Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ahmet GÜNDÜZ konuşmalarında; “15 Temmuz gecesi bu millet uçurumun kenarından döndü. Daha önce yapılan ihtilallerde bu ülkede günlerce ezanlar susturuldu. Ancak 15 Temmuzda milletimizin iradesi sayesinde salalarımız darbeleri susturdu. Devletimizin ve milletimizin bekası, Ümmet-i Muhammed’in selameti için çocuklarımızın sahih dini bilgiyi; doğru yöntem ve metotlarla, ehil kişilerden alması geleceğimiz için büyük önem arz ediyor. Evlatlarımızın yüreklerine vatan sevgisini, birlik, beraberlik ve kardeşlik şuurunu yerleştirmemiz gerekiyor. Rabbim; Dinimizin, devletimizin, milletimizin ve Âlem-i İslam’ın bekasını sarsacak her türlü dâhili ve harici beladan bizleri muhafaza eylesin. Rabbim; izzetimize, şerefimize ve kardeşliğimize göz dikenlere fırsat vermesin; birliğimizi, dirliğimizi muhafaza etsin.” diyerek sözlerini tamamladı.

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Karabük'te Hac Bilgilendirme Eğitim Seminerleri