Şanlıurfa’da Il Müftümüz Akçakale’de

Şanlıurfa'da Il Müftümüz Akçakale'de

il müftümüz akçakale'de

23 Ekim 2021 - 00:20

İl Müftümüz Ramazan Tolan, Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Akçakale İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Tolan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Kişi hem Allah'a hem de insanlara karşı vefalı olmadır. Rabb'imiz Müminun suresinde (8.Ayet)"O müminler emanetlerine ve ahidlerine sadakat gösterirler." buyurmaktadır. Kişinin emanete riayet etmesi, ahdine sadık olması vefasındandır. Şükretmek, güvenilir olmak vefadandır. Kişi iman edince Allah'a söz vermektedir, o halde sözünde durmalıdır.

 Müminin mümine selam vermesi, sila-i rahimde bulunması, vefadandır. Kişinin hasta olan bir kardeşini ziyaret etmesi, kardeşine Allah rızası için yardımda bulunması vefasındandır.

Her meslek grubunun veya memurun işini iyi yapması vefalı olmasındandır. Kişi işini hakkıyla yapmadığı zaman hem işine hem de kendisinden fayda bekleyen kişilere veya kuruma karşı vefasız davranmış olur.

Program Akçakale İlçe Müftülüğü ilahi korosunun dinletisi ve müftülük tarafından organize edilen yarışmalarda dereceye girenlere hediye takdimi ile sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi Için Söz Verdi.
Hakkari'de Hakkari Valisi Ali çelik öğrencilere Istanbul Gezisi...
Kayseri Il Müftülüğü Personeli Bayramlaştı
Kayseri Il Müftülüğü Personeli Bayramlaştı