Şanlıurfa’da “on Kıta Bir Vatan Ilelebet Istiklal"...

Şanlıurfa'da “on Kıta Bir Vatan Ilelebet Istiklal" Temalı Kompozisyon Ve Resim Yarışması

“on kıta bir vatan ilelebet istiklal" temalı kompozisyon ve resim yarışması

01 Nisan 2021 - 00:20

Şanlıurfa İl Müftülüğünce, İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılı anısına "On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal" temalı düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Yarışmaya katılan öğrenciler arasında resim dalında  Akçakale İlçesi Zürrek ortaokulu öğrencisi Esra Aytaş birinci,  Haliliye İlçesi Yenişehir Ortaokulu öğrencisi Irmak Tekin ikinci oldu.

Kompozisyon yarışmasında Birecik İlçesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimini Bölümü öğrencisi Sevim Alagöl birinci oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığınca genç nesillerin İstiklal Marşı'nı ve Mehmet Akif Ersoy'u daha iyi anlamaları ve tanımaları için farkındalık oluşturmak amacıyla lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında Şanlıurfa'da dereceye giren öğrencilere Akçakale ilçe Müftüsü Selahattin Özçelik resim dalında Akçakale İlçesi Zürrek ortaokulu öğrencisi Esra Aytaş'a il birinciliği ödülünü verdi.

Birecik İlçe müftüsü Mustafa Kaya, Kompozisyon yarışmasında Birecik İlçesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimini Bölümü öğrencisi Sevim Alagöl'e il birinciliği ödülünü verdi.

İl Müftü yardımcısı Songül Haktan, Haliliye İlçesi Yenişehir Ortaokulu öğrencisi Irmak Tekin'e resim yarışması il ikincisi  ödülünü vererek kendileri tebrik edip, "Gençleri tarihleriyle barışık ve tarihlerini bilerek geleceğe hazırlamak için ödüllendirdik." dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda