Şanlıurfa’da şehitlik Ruhu Ve 15 Temmuz

Şanlıurfa'da şehitlik Ruhu Ve 15 Temmuz

şehitlik ruhu ve 15 temmuz

11 Temmuz 2019 - 00:20

Şanlıurfa Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından tertip edilen “Şehitlik Ruhu ve 15 Temmuz” temasıyla program düzenlendi.

Yapılan programda Şanlıurfa Vali Yardımcımız Bahadır GÜNEŞ, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri ÇELİK, İl Müftümüz Mehmet TAŞTAN ve Harran İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil ABUZER katılım sağladı.

Gerçekleştirilen programda İl Müftümüz Mehmet TAŞTAN günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

İl Müftümüz Mehmet TAŞTAN; “15 Temmuz, milletimizin maruz kaldığı en büyük ihanetlerden birinin yıldönümüdür. Masum insanlarımızın temizliğini kullanarak, dinimizi referans göstererek temiz insanların duygularını kendilerinin hain ve kötü emellerine alet eden bir terör şebekesi vatanımıza, birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize istiklal ve istikbalimize kastetmiştir.

Tarihte nice zorlukları aşan milletimiz inandığı değerler uğruna azim ve kararlılıkla; dinine, vatanına, milletine, özgürlüğüne sahip çıkmış; hain darbe girişimi Allah’ın inayeti, idarecilerimizin kavrayışı, milletimizin cesaretiyle âlemi cihana örnek olacak bir direnişle üstesinden gelmiştir.

Diyanet İşleri Başkanlığımız, insanımızın iyi niyet ve temiz duygularını menfaatine alet etmek isteyenlere, İslami kavramlarını kullanarak bozgunculuk yapanlara, yanlış bilgilerle din konusunda toplumumuzu ayrıştırma ve aldatmaya yönelik bütün faaliyetlere karşı üzerine düşen sorumlulukları yapmaya ve milletimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Bu vesileyle hain darbe girişimine karşı mücadele ederken canını feda eden şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet; gazilerimize sağlık ve afiyet diliyor, gösterdiği büyük cesaret ve mücadeleden dolayı milletimize saygılarımı sunuyorum.

Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı