Şanlıurfa’da Suriye’ De Terörden Arındırılan Bölgeye Heyet...

Şanlıurfa'da Suriye' De Terörden Arındırılan Bölgeye Heyet Ziyareti

suriye' de terörden arındırılan bölgeye heyet ziyareti

22 Kasım 2019 - 00:22

Barış Pınarı Harekât bölgesinde terörden arındırılan Telabyad’da Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yürütülecek hizmetlerin sunulacağı mekânları yerinde görmek üzere Şanlıurfa İl Müftülüğü’ nden bir heyet 20 Kasım 2019 Çarşamba günü bölgeye gitti.

Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet TAŞTAN ile koordinatör Müftülerden oluşan heyet; eskiden kamu binası olup Müftülük hizmet binası, Vakıf İdare Merkezi ve Gençlik Merkezi olarak kullanılmak üzere tahsis edilen yerler ile bazı camilerin hâlihazırdaki durumlarını inceledi.

Ziyaret edilen camilerden Mus’ab Bin Umeyr Camii ve Ammar Camilerinde Kur’an-ı Kerim öğrenmeye gelen çocukların derslerine iştirak eden İl Müftüsü, öğrencilerin isteklerini dinledi. Müftümüz Mehmet TAŞTAN son olarak da Ayn el-Arus’daki İbrahim Halil Camii’nde öğle namazını kıldırıp namazın ardından cemaate hitap etti. TAŞTAN hitabında: “İslam kardeşliğine ve yardımlaşmanın önemine” vurgu yaptı.

Heyet, bölgeden sorumlu Vali Yardımcısı ve askerlerimizle görüştü. Ayrıca Türkiye’den bölge halkına yardım getiren yardım kuruluşlarının dağıtım yerini ziyaret etti.

Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda