Şanlıurfa’da Türkiye üçüncüsünü Il Müftülüğü...

Şanlıurfa'da Türkiye üçüncüsünü Il Müftülüğü Unutmadı

türkiye üçüncüsünü il müftülüğü unutmadı

06 Haziran 2020 - 00:20

Şanlıurfa İl Müftülüğü, TRT Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında dereceye girerek Türkiye üçüncüsü olan Hafız Eyüp Ensar Kılıç’ı unutmadı. İl Müftülüğünde tertip edilen programda, İl Müftü Yardımcıları ve çok sayıda basın mensubu yer aldı. Gerçekleştirilen programda TRT Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında dereceye giren Hafız Eyüp Ensar Kılıç’a İl Müftüsü Mehmet Taştan tarafından Cumhuriyet altını hediye edildi. İl Müftüsü Mehmet Taştan konuşmalarında "Rabbimize hamd etmek için bir çok sebebimiz var, bunlardan bir tanesi de Şanlıurfalı bir kardeşimizin TRT’nin düzenlemiş olduğu Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışmasında önce günün birincisi sonra hafta birincisi daha sonrada yarışmada Türkiye üçüncüsü olarak bizi ve Şanlıurfa’mızı gururlandırmasıydı. Peygamberimiz (A.S) Kur’an, kendisine inzal buyrulduğu halde başkasından dinlemeyi severdi. Efendimizin seçtiği kişilerin tamamı Kur’an-ı Kerimi güzel okuyan insanlardı. Sesleri güzel olan insanlardı. Kur’an-ı Kerim’i tertil ile okuyun buyruğu Müslümanlar üzerinde derin bir tesir bırakmış olacak ki, güzel sesleriyle tarih boyunca bunu terennüm ettiler. Sesleriyle Kur’an’ı tezyin ettiler. Cenab-ı Hakk’a hamd olsun. Şanlıurfa’mızda bir imam kardeşimizin oğlu Ensar Kılıç kardeşimizde İmam Hatip’te talebe olmasına rağmen bu yaşında Türkiye’de Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma yarışmasında bizi temsilen Türkiye üçüncüsü oldu. Biz de İl Müftülüğü olarak bu kardeşimizi tebrik ve takdir etmek üzere buraya çağırdık. Cenab-ı Hak yolunu açık etsin. Buradan kendisini yetiştiren hocalarına, anne babasına ve üzerinde etkisi olan tüm çevresine teşekkür ediyorum. Bu gibi değerlerin çoğalmasını ve sonuca gidilmesini temenni ediyorum. Türkiye genelinde TRT’nin düzenlemiş olduğu yarışmada Kur’an- Kerimi güzel sesle okuyuşu hususunda büyük bir çığır açtığını ifade etmek istiyorum" diyerek sözlerine son verdi.

İl Müftüsü Mehmet Taştan’ın ardından söz alan Hafız Eyüp Ensar Kılıç ise başarısının gençlere örnek olmasını dileyerek, şunları söyledi:

"Çok güzel bir duygu, Rabbim tüm kardeşlerime herkese nasip eylesin. Bunu Kur’an’ın bereketi ve güzel bir hediyesi olarak görüyorum. Rabbime çok hamd ediyorum. Gençlere de bir örnek olmayı temenni ediyorum. Rabbim öncelikle Kur’an-ı Kerim’i en başta güzel okumayı, onu anlamayı ve yaşamayı bizlere nasip eylesin. Bu gibi yarışmalarla Rabbim tüm gençlerimize, benim yaşıtlarıma ve tüm ümmeti Muhammed’e Kur’an-ı Kerim’i güzel okumayı nasip eylesin, hepimize yaşamayı nasip eylesin. Üzerimde en büyük emeği olan babam aynı zamanda hocam, ailem ve hocalarım olmak üzere hepsinden Allah razı olsun. İnşallah bu yolda ilerleyip en güzel şekilde hizmet etmeyi Rabbim nasip eylesin.” dedi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bilecik'de Nisan Ayı Ilçe Müftüleri Toplantısı Il Müftülüğümüz Ev Sahipliğinde Yapıldı.
Bilecik'de Nisan Ayı Ilçe Müftüleri Toplantısı Il...
Agri'da Etkili Hutbe Sunumu Eğitim Semineri
Agri'da Etkili Hutbe Sunumu Eğitim Semineri