“camiler Ve Din Görevlileri Haftası” Kayseri’de Dolu Dolu...

“camiler Ve Din Görevlileri Haftası” Kayseri’de Dolu Dolu Geçecek

“camiler ve din görevlileri haftası” kayseri’de dolu dolu geçecek

01 Ekim 2021 - 17:10

İl Müftü Vekili ve İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci tarafından 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İl Müftülüğü tarafından yapılacak etkinlikler ile ilgili 1 Ekim Cuma günü Orgeneral Hulusi Akar Camii’nde basın açıklaması düzenlendi.

 

Hafta boyunca etkinliklerin dolu dolu geçeceğini belirten İl Müftü Vekili İzci, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da 1-7 Ekim tarihlerini “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak idrak edeceğiz. Bugün 1 Ekim itibariyle Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinliklerini başlatmış bulunuyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız hem din görevlilerimize olan teveccühün artırılması, hem de camilerimizin toplum hayatındaki yerini daha iyi anlatabilmek için uzun yıllardır Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı çeşitli etkinlikler ve programlarla gerçekleştiriyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın temasını, “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” olarak belirledi. 

 

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından, Camiler ve Din Görevlileri Haftası açılış programı, bu yıl Edirne Selimiye Camii’nde gerçekleşecek. Programın açılışı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş hocamız tarafından gerçekleştirilecek. Bizler de Kayseri il ve ilçe müftülükleri olarak çeşitli programlar düzenledik. Bu programlar hakkında sizlere kısaca bilgi vermek istiyorum.

           

Öncelikle kamu kurum ve kuruluşlarımızı, esnaflarımızı ziyaret edeceğiz. Kur’an Ziyafetleri gerçekleştireceğiz. Okunmuş olan Hatm-i Şerif’lerin duasını özellikle ahirete irtihal etmiş olan din görevlilerimizin ruhlarına hibe edeceğiz. Aynı zamanda camilerimize ve Kur’an kurslarımıza hizmet ve yardım etmiş olan bütün hayırseverlerimizden ahirete irtihal etmiş olan kardeşlerimizin ruhlarına da hediye edeceğiz.

 

Bütün bir dünya olarak yaşıyor olduğumuz pandemi sebebiyle programlarımızın önemli bir kısmını yüz yüze değil, çevrimiçi olarak ve uzaktan gerçekleşecek şekilde yapmak durumundayız.

 

Yine bu hafta içerisinde özellikle kendi personelimizin, din görevlilerimizin eğitimi açısından önemli bulduğumuz e-konferansımız olacak. Diyanet İşleri Emekli Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan hocamızın konuşmacı olarak katılacağı e-konferansımızı din görevlilerimiz, imam-hatiplerimiz, müezzin kayyımlarımız ve Kur’an kursu hocalarımız takip edecekler.  Ayrıca bu hafta vesilesiyle yine Kayserimizde yayın yapan, hem uydu yayını yaparak dünyaya Kayseri’nin sesini duyuran kanallarımız, hem de karasal yayın yapan televizyon kanallarımızda programlar yapacağız. Ayrıca radyo programlarımız olacak. Kayseri Şehir Hastanesi’nde hasta ziyaretlerimiz olacak. Cezaevlerinde programlarımız olacak. KYK Yurtlarına ziyaretlerimiz olacak. Engelli - Cami Buluşması programımız olacak.

 

Bu vesileyle geçmişten günümüze kadar din hizmetinde bulunmuş olan din görevlilerimiz, ilim adamlarımız, alimlerimiz, Cami ve Kur’an kursu yaptırmış olan hayırseverlerimizden ahirete irtihal etmiş olan bütün büyüklerimiz için Yüce Mevla’dan rahmetler diliyoruz. Şu anda hizmete devam eden kardeşlerimize, din görevlilerimize sıhhat, sağlık ve hayırlı hizmetler diliyoruz. Bu bağlamda toplumun her kesiminde olduğu gibi din görevlilerimizden de Covid-19 virüsüne yakalanan kardeşlerimiz var. Onlara acil şifalar diliyoruz. Şunu da hatırlatmamız gerekiyor: Hem Kayserimizde hem de Türkiye’nin bütün illerinde din görevlilerimiz bir taraftan Vefa Destek Gruplarında hizmet veriyor, diğer taraftan da özellikle il ve ilçe sağlık müdürlüklerimizin kontrolünde ve organizasyonunda, filyasyon ekiplerinde yüzlerce din görevlisi kardeşimiz görev alıyor. Bu din görevlisi kardeşlerimiz için ödül törenimiz olacak. Ben o kardeşlerimize halkımız ve kurumumuz adına teşekkür ediyorum. Çünkü yapmış oldukları hizmet aynı zamanda cami dışı din hizmetleri bağlamında halkımızın sağlığını korumak için yapılan hizmetlerdendir. Bundan dolayı da bu din görevlilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

 

Kıymetli din görevlilerimiz ve bütün Diyanet çalışanlarımızın Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyorum. Vefat etmiş bütün çalışanlarımızı rahmetle ve dualarla anıyorum. Emekli olmuş ve görevlerine devam eden bütün din görevlilerimize ve Diyanet çalışanlarımıza sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir Araya Geldi
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir...