“ııı. Hafızlık Tespit Sınavı” Hafızların Katılımıyla...

“ııı. Hafızlık Tespit Sınavı” Hafızların Katılımıyla Tokat Il Müftülüğünde Yapıldı.

“ııı. hafızlık tespit sınavı” hafızların katılımıyla tokat il müftülüğünde yapıldı.

11 Eylül 2021 - 00:30

   Kur'an kurslarımızda ve dışarıdan kendi imkânlarıyla hafızlıklarını tamamlayan öğrenci ve vatandaşlarımızın hafızlıklarını tespit etmeye yönelik “III.Dönem Hafızlık Tespit Sınavı” 9-10 Eylül 2021 tarihinde Tokat İl Müftülüğünde yapıldı.

    Diyanet Aşıkkutlu Eğitim Merkezi görevlisi Mehmet Çolakoğlu, Yozgat İl Müftülüğü Şube Müdürü Murat Koca ve İbn-i Kemal Yatılı Kız Kur’an Kursu öğreticisi Asiye Mermertürk başkanlığında yapılan sınava toplamda 32 hafız katıldı. Sınavda 70 ve üzeri puan alan adaylar "Hafızlık Belgesi" almaya hak kazanacak.

    Sınavda başarılı olan adayların,hafızlık belgeleri, eğitim gördükleri Kur'an kursunun bağlı olduğu müftülüğe, hafızlığını kendi imkanlarıyla tamamlayan ve dışarıdan sınava katılanların belgeleri ise başvuru esnasında belirttikleri müftülüklere gönderilecek.

    Sınav sonrası genç hafız adaylarıyla buluşan İl Müftüsü Abdullah Pamuklu: “Hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i akla ve kalbe yerleştirmek, hayata ve ahlaka kılavuz yapmaktır. Kur’an-ı Kerimi tam anlamıyla ezberleyip, günlük hayatınıza da hakiki manada aktardığınızda hem dünya da hem de ahirette hafızlığın birçok faydasını görürsünüz. Onun için; Kur’an’a hakkıyla, Allah’ın kitabı bilinciyle iman etmeliyiz. Genç yaşta hafızlığını tamamlayarak bu sınava girmeye hak kazanan genç hafızlarımızı tebrik ediyor, ailelerine ve hocalarına da bu güzel ilim yolculuklarındaki desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...