Şırnak’de Diyanet Haber Il Koordinatörleri çevrimiçi...

Şırnak'de Diyanet Haber Il Koordinatörleri çevrimiçi Toplantısı Gerçekleştirildi.

diyanet haber il koordinatörleri çevrimiçi toplantısı gerçekleştirildi.

04 Ağustos 2021 - 00:25

DİYANET HABER İL KOORDİNATÖRLERİ ÇEVRİMİÇİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Diyanet Haber sitesinin il koordinatörleri toplantısı yapıldı. Çevrim içi gerçekleşen toplantıya Diyanet Haber İl koordinatörü Muhammed Tuncer katıldı.

Toplantıya konuk olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Sayın Mustafa Irmaklı da katıldı. Irmaklı toplantıya katılan koordinatörlere şu şekilde hitap etti: “Bizler İslam’a hizmet gayesiyle kurulan bir teşkilatın mensuplarıyız. İnsanın yeryüzü gayesi nedir. İletişim çağının iyilik mücadelesini yürütüyoruz. Bizlerin varoluş, yaratılış gayemiz olan iyilik mücadelesinde yerimizi aldık. Modern çağın en büyük krizi iyiliğin kaybolmasıdır. Meydana gelen krizlerin ve sıkıntıların temelindeki esas problem de budur. İnsanoğlu anlamı kaybetmiştir, anlamı kaybedince ahlakı muhafaza edememiştir. Anlamı ve ahlakı kaybeden insanlık, yeryüzünü yaşanmaz hale getirmiştir. Dolayısıyla hepimizin ortak gayesi yeryüzünde iyiliği, adaletin, güzelliğin, merhametin hâkim kılınması için çalışmaktır. Teknolojinin ilerlemesine rağmen insanın umudunun alabildiğine azaldığını görmekteyiz. Demek ki tek başına iletişim, ulaşım vb. imkânlar yeterli değildir. Bunun nasıl kullanıldığı önemli, hangi amaca hizmet ettiği önemlidir. Eğer bu imkânları iyilik için kullanırsak işte o zaman bu imkânlar insanlık için bir nimete ve rahmete dönüşecektir. Dolayısıyla biz iletişim çağında iyiliğin mücadelesini yapmalıyız.”

Mustafa Irmaklı ’ya verimli sohbeti için teşekkür eden Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Haber Koordinatörü Sayın Adil Elzerey; yapılan işin sadaka-i cariye niteliğinde olduğunu belirtip şunları dile getirdi: “Diyanet camiası olarak öncelikle bir kendimizi ve yaptığımız işi önemsemeliyiz. Eğer biz kendimizi ve yaptığımız işi önemsersek o zaman bu mecrada etkili olabiliriz. Bizler çalakalem bir iş yapmıyoruz. Son 1-2 yılda yaptığımız çalışmalarla başkanlığımız daha görünür ve duyulur olmaya başladı. Bu da olumsuz algıların yok olmasını sağlamaktadır.”

Toplantıya moderatörlük eden Diyanet Haber Editörü Sayın Mustafa Arslantaş da durum değerlendirmesinin ardından "Haber Yazma Teknikleri" ve "İnternet Haberciliği" konularında sunumlar gerçekleştirdi.

Toplantı koordinatörlerin soru, görüş ve önerilerini sunmasının ardından sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması Düzenledi.
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması...