“kayseri’den Idlip Için 37 Yardım Tırı Daha Yola çıktı”

“kayseri’den Idlip Için 37 Yardım Tırı Daha Yola çıktı”

“kayseri’den idlip için 37 yardım tırı daha yola çıktı”

22 Şubat 2020 - 17:11

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, sınır ötesinde bulunan Suriyelilere ulaştırılmak amacıyla düzenlenen Yolun İyilik Olsunyardım kampanyası kapsamında “Yükümüz Kardeşlik” şiarıyla İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi tarafından hazırlanan 37 tır “un, inşaat malzemesi (briket), kumaş, mutfak malzemesi (tencere, tava), kıyafet (kaban), barınma malzemesi (yatak, yorgan, battaniye)”, 21 Şubat 2020 Cuma günü düzenlenen tören ve yapılan dualarla uğurlandı.

 

Yardım TIR’larını uğurlama programında konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Kayseri’den Suriye’ye yönelik gönderilen bugünkü yardım ile birlikte toplam yardım tırlarının sayısının 605’e ulaştığını ifade ederek şunları söyledi:

 

“Bu gün 37 yardım tırımızı yine Kayserimizden sınır ötesine gönderiyoruz. 37 tırımızın toplam maliyeti 1 milyon 939 bin TL. Yani neredeyse 2 milyon TL’lik bir yardım malzemesini buradan bölgedeki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize gönderiyoruz. Bu 37 tırımıza destek veren sanayicilerimize, iş adamlarımıza, esnafımıza, hasılı hayırseverlerimizin tamamına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yine hayırseverlerimizin hayırlarını Türkiye Diyanet Vakfımız ve Kayseri İl Müftülüğümüz aracılığıyla yönlendirilmesi ve gönderilmesi için gayret sarfeden, çalışan, çaba gösteren Kur’an Kursu öğreticilerimize, İmam Hatiplerimize ve Müezzin Kayyımlarımıza, vaizlerimize ve aynı zamanda özellikle de İlçe Müftülerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ayrıca hayırseverlerin bizler vasıtasıyla ulaştırmak istedikleri yardımları gönderirken yapmış olduğumuz bu programları halkımıza ulaştırma sadedinde Kayserimizin yerel ve ulusal televizyonlarına, gazetelerine, basın mensuplarına ve ajanslarına teşekkür ediyorum. Çünkü onlar vasıtasıyla bugün akşam evlerinde haberlerini seyreden Kayserili kardeşlerimiz, aynı zamanda yarın haberlerde çıkacak olan, özellikle sanal medyada ve yazılı medyada çıkan haberleri görerek Kayseri’den giden yardımlara bizlerin de desteği olsun diye hayırseverlerimizi teşvik maksadıyla bu programlarını yapıyoruz. Bu uğurlama programlarını da basın mensuplarımız Kayserililere ulaştırıyorlar. Onlara da teşekkür ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Daha sonra Kocasinan İlçe Müftüsü Esat Yapıcı tarafından yapılan duanın ardından 37 tırlık yardım konvoyu, Suriye’ye doğru uğurlandı.

 

Düzenlenen programa, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’in yanı sıra, İl Müftü Yardımcıları Mehmet İzci, Yaşar Bolat, Melikgazi İlçe Müftüsü Ahat Taşcı, Kocasinan İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Talas İlçe Müftüsü Bünyamin Turgut, Kayseri Sivil Toplum Kuruluşları Üyeleri, din görevlileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...