“kayseri Müftülüğündenkur’an-ı Kerim Ziyafeti”

“kayseri Müftülüğündenkur'an-ı Kerim Ziyafeti”

“kayseri müftülüğündenkur'an-ı kerim ziyafeti”

02 Haziran 2019 - 17:12

İl Müftülüğü ve Kayseri’nin Kur'an radyosu olan Birlik FM’in ortaklaşa düzenlediği ‘Kur’an-ı Kerim Ziyafeti’ programı 01.06.2019 Cumartesi günü saat 13.30’da Kadir Has Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Prof. Dr. Şahin Güven, “Kur’an-ı Kerim Ramazan ayında ve Kadir Gecesi’nde indirilmeye başlandı. Kur’an nazil olmaya başladığı geceyi bin aydan daha hayırlı yaptı. Nazil olmuş olduğu ayı 11 ayın sultanı yaptı. Nazil olduğu kalbin sahibini alemlere rahmet olarak kıldı. Aynı Kur’an bizim kalbimize nakşolunursa, bizim dünyamıza hitap ederse ve Kur’an’ın rehberliğinde bir hayat sürersek inşallah Kur’an bu dünyada bizim rehberimiz, ahrette de lehimizde şahidimiz olacaktır. İşte bizler de Kur’an-ı Kerim’in gerek anlaşılması ve yorumlanması, gerekse terennümü, yazıya aktarılması ve hattı bağlamında ecdadımızın yapmış olduğu hizmetlere bir nebze de olsa bizler de bu dönemin Müslümanları olarak hizmet verme gayesi ile yola çıktık ve hizmet vermeye devam ediyoruz elhamdülillah.

Biraz sonra burada 7 adet hafız kurramız sizlere Kur’an-ı Kerim okuyacaklar. Biz onların o güzel seslerinden Kur’an dinleyeceğiz. Kur’an’ı okumak sevaptır. Kur’an’ı dinlemek sevaptır. Kur’an’ı anlamak sevaptır. Kur’an’la meşgul olmanın tamamı bizlere sevap ve iyilik getirir. Peygamberimiz (s.a.s.) zaman zaman yanında bulunan sahabesine, mesela Bilal-i Habeşi’ye: “Ya Bilal. Sen biraz Kur’an oku da bizi ferahlat.” Derdi. Hatta bir gün sahabenin birisi dedi ki: “Ya Rasulallah. Kur’an size nazil oluyor. Siz başkasından Kur’an dinlemek istiyorsunuz. Nasıl bir şey bu!” Efendimiz (s.a.s.) dedi ki: “Kur’an’ı başkasından dinlemesiniseviyorum.”

Kur’an okumak sünnet bir ibadetken dinlemek farz bir ibadettir. “Kur’an okunduğu zaman onu sessiz bir şekilde, sükûnetle dinleyin.” buyuruluyor.Onun için Kur’an eğitimi alan, hafızlık eğitimi alan evlatlarımıza, gençlerimize şu hususu hatırlatmak istiyorum. Belki içlerinden dünyanın tanıyacağı hafızlar yetiştireceğiz inşallah. Belki dünyanın tanıyacağı güzel sesli hafızlarımız olacak. Ama bunun açığa çıkması için başkalarını dinlemeleri gerekiyor.” diyerek sözleri tamamladı.

Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, “Hepiniz bu Kur’an ziyafetine hoş geldiniz. Kur’an okumak sevap, dinlemek, sevap, okutturmak sevap, vesile olmak sevap; kısaca Kur’an ile ilgili her şeyde bir hayır vardır. Buradaki salonda bundan önce birçok konferans ve gösteriler olmuştur. İnsanlar buraya para vererek gelmiştir, zamanlarını harcamıştır. Ama buraya siz para vermeden geldiniz ve sonunda buradan üstelik de parayla alamayacağınız kadar büyük bir sevapla döneceksiniz. Allah buna vesile olanlardan razı olsun. Bu vesileyle Salı günü kutlayacağımız bayramı tebrik ediyorum. Hepinize saygılar ve sevgiler sunuyorum. Allah’a emanet olunuz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kur’an Ziyafeti programında, Suriye’den Dünya Birincisi Mutasım B. El Asali, İran’dan Dünya Birincisi Vahid Nazarian, Afganistan’dan Dünya Birincisi Sanaullah Habip, Türkiye’den Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi İsmail Kaya, TÜBİTAK Bilgisayar Mühendisi Fatih İmdat, Ankara Melike Hatun Camii İmam Hatibi Cihan Kodal ve Hunat Camii İmam Hatibi Abdullah İslam sırasıyla Kur’an tilavetinde bulundu.

Program sonrası Birlik FM’in yöneticisi, sahibi Celalettin Sipahioğlu söz alarak programın hazırlanmasında katkısı olan ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Düzenlenen Kur’an Ziyafeti programına, Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, İl Müftümüz Prof. Dr. Şahin Güven, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Akif Yavuz, Kocasinan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çapan, İl Müftü Yardımcısı Ahat Taşcı, Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat, Talas İlçe Müftüsü ve Kocasinan İlçe Müftü Vekili Esat Yapıcı, Memur Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan, KİMDER Başkanı Hacı Ali Çakıcı ve vatandaşlar katıldı.

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu