“kitap Tokat Projesi” Kapsamında Kitap Dağıtımı ıı

“kitap Tokat Projesi” Kapsamında Kitap Dağıtımı ıı

“kitap tokat projesi” kapsamında kitap dağıtımı ıı

15 Temmuz 2020 - 00:30

Tokat Valiliğimizin, İl Müftülüğümüz 4-6 Yaş sınıflarımız ile yaz kurslarımızdaki ilköğretim öğrencilerimize yönelik "KİTAP TOKAT" Projesi kapsamında; Tokat Valimiz Sn. Dr. Ozan BALCI beyin himaye ve önderliğinde Geçen yıl ilkini düzenleyerek yaklaşık 1200'e yakın 4-6 yaş sınıflarında il geneli tüm öğrencilerimize dağıtmış olduğumuz, Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından  15 Kitaptan oluşan "OKUL ÖNCESİ DİN EĞİTİMİ SETİ" mizin, bu yıl da yaz kurslarımızda eğitim gören ilköğretim öğrencilerimizi de katarak 3500 öğrencimize kitap dağıtım merasimi düzenlendi. 
Kitap Dağıtım Merasimimiz Tokat Valimiz Sayın Dr. Ozan BALCI  beyin önderliğinde, Belediye Bşk. Av. Eyüp EROĞLU, İlimizdeki kurum temsilcisi müdürlerimiz, ilçe müftülerimiz, 4-6 yaş kurs öğreticilerimiz, öğrenci ve Velilerin katılımıyla; 13.07.2020 Pz.tesi günü Müftülüğümüze bağlı  İbn-i Kemal Yatılı Kız Kur'an Kursu'muz konferans salonunda, saat 13.45'de, hafız öğrencimizin Kur'an tilaveti ve 4-6 yaş kursumuz öğrencilerinin Peygamberimizin örnek hayatını özetle anlatan ilâhî ve ezgilerin sunumuyla başlayarak İl müftümüz, belediye başkanımız ve Sayın valimizin konuşmaları  ve kitap setlerimizin dağıtımıyla mütevazi bir merasim gerçekleştirildi. Programda konuşma yapan İl müftüsü Abdullah Pamuklu açış konuşmasında;
“İlk emri OKU! diye başlayan ve akabinde inen ayetlere baktığımızda KALEM ve SATIRLARDAN bahseden bir dinin mensupları olarak, ufak yaştan itibaren çocuklarımıza okuma-yazma yönündeki çalışmalarımızı arttırmamız gerekmektedir.   
Bu ilâhî emrin bilincinde olan geçmişinde şeyhulislamlar ve alimler yetiştirmiş bir Tokat olarak, İbn-i Kemal'lerin, Mustafa Sabri Efendi' lerin torunları olarak bu projeye destek vererek, geleceğimizi teminat altına almalıyız. Bu nedenle de okuyan bir Tokat, okuyan bir TÜRKİYE olma yolunda gayret göstermeliyiz. Sayın Valimizin önderliğinde, Tokat ve Tokatlılar olarak bu ayrıntıyı ve hassasiyeti iyi anlamamız gerekir” dedi.
İl Müftüsünün ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Av. Eyüp EROĞLU, “Bu ülkenin değerleriyle büyümenin bir şanstır, Müslüman bir ailede büyümek ve Kur’an-ı Kerimin öğretileriyle yetişmek çok büyük bir nimettir, Bizler de çocuklarımızı bu değerlerle büyütmemiz gerekmektedir. Bu tür Hizmetlerinden dolayı İl Müftümüze teşekkür ediyor ve Müftülüğümüzü takdir ediyorum.” dedi
Daha sonra Vali Dr. Ozan Balcı,“Bu sene Kur’an Kurslarımız camilerimizde pandemiden dolayı açılamadı. Valiliğimiz olarak, geçen yıl 4-6 yaş grubu çocuklarımız için Diyanet İşleri Başkanlığımızın yayınlarını bastırmıştık. Bu sene de çocuklarımız mağdur olmasınlar diye 3500 adet set bastırdık. Şimdi bu setlerin dağıtımı yapacağız.
Ayrıca bu setlerden kitaptokat.gov.tr‘ye vereceğiz. Setlerimiz PTT kanalıyla öğrencilerimizin evlerine kadar da ulaştırılacak. Çalışmalarda emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun. Onları gözlerinden öpüyorum.’’ diyerek konuşmalarını sonlandırdı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...