Çorum’da “4.cami çocukları Spor Oyunları” Kupa Töreni Ile...

Çorum'da “4.cami çocukları Spor Oyunları” Kupa Töreni Ile Sona Erdi

“4.cami çocukları spor oyunları” kupa töreni ile sona erdi

09 Ağustos 2019 - 11:56

Çorum İl Müftülüğü ve Çorum Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği "4.Cami Çocukları Spor Oyunları" için ödül töreni düzenlendi.

55 cami ve 900’e yakın öğrencinin katıldığı 4.Cami Çocukları Spor Oyunları madalya ve kupa töreni ile sona erdi.

Çorum Mehmetçik Parkı bahçesinde düzenlenen ödül törenine Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum İl Müftü Yardımcısı Yıldız Üveyik, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Din Eğitimi ve Hizmetleri Şube Müdürü Sani Soytürk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, ASKF Başkanı Sefer Kurtaran, Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Nadir Solak, Din Görevlileri, takım temsilcileri, yaz kuran kursu cami öğrencileri ve aileleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, cami ve çocuk kelimelerinin birbirine çok yakıştığını belirterek; “Cami ve çocuk birbirine o kadar yakışıyor ki biz çocukları camilerde görmek istiyoruz. Camilerde şen şakrak görmek istiyoruz. Bu sene oyunlara 55 camimiz katıldı. Futbolda 49 cami ve 490 çocuklarımız turnuvaya katıldı. Dart, satranç, masa tenisi ve futbol toplamda 900 civarında çocuklarımız katılmış. Hemen hemen yaz Kur’an Kursu’na katılan öğrencilerimizin yarısı oyunlara katılmış. Bu bize çocuklarımızın bir mesajı. Biz de belediye olarak çocuklarımızın spora daha çok doyması için daha iyilerini yapacağız.” şeklinde konuştu.

Hıdırlık Kuran Kursu öğrencilerinden Muhammet Yaşar Şahin’in Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan tören, yine Hıdırlık Kuran Kursu öğrencilerinden oluşan grubun ilahileri ile devam etti. Daha sonra Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İl Müftü Yardımcısı Yıldız Üveyik ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer günün anlam ve önemini içeren birer konuşma yaptı.

ŞAMPİYON ÇORUM MERKEZ "EMRE CAMİİ" OLDU

Konuşmaların ardından ödül töreni geçildi. 49 caminin katıldığı futbol turnuvasında final heyecanı yaşandı.

İnci Park Halı Sahası’nda saat 15.00’de oynanan final maçında Emre Cami ile Fatih Sultan Mehmet Cami takımları karşı karşıya geldi. İki takımda denk bir mücadele ortaya koyduğu karşılaşma karşılıklı atılan goller ile 2-2 berabere tamamlanırken, şampiyonu penaltı atışları belirledi. Seri penaltı atışlarında rakibine 3-2’lik üstünlük kuran Emre Cami sahadan 5-4 galip ayrılarak şampiyonluk kupasının sahibi oldu. Fatih Sultan Mehmet Cami ise turnuvayı ikinci olarak tamamladı.

Emre Cami’nin şampiyonluğu ile sonuçlanan turnuvada üçüncülük kupası ise İmam Hatip Cami’nin oldu. Yarı finalde rakiplerine mağlup olan Beytepe Cami ile İmam Hatip Cami üçüncülük maçında kozlarını paylaştı. İnci Park Halı Sahası’nda saat 14.00’de başlayan karşılaşmada rakibini 2-1 mağlup etmeyi başaran İmam Hatip Cami üçüncülük kupasının sahibi olurken, Beytepe Cami ise dördüncü olarak tamamladı.

Şampiyon Emre Cami’nin kupasını Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın verdi.

Diğer branşlarda dereceye giren öğrenciler ise şu şekilde;

SATRANÇ

2004-2007 doğumlu bayanlar: 1.Suranur Gökçe, 2.Elif Kabaca, 3.Rabia Kaptan, 4.Senanur Yanar.

2004-2007 doğumlu erkekler: 1.Tarık Enes Çilce, 2.Zekeriya Yiğit, 3.Hakan Yücetürk, 4.Efe Yılmaz.

2008 ve üstü doğumlu bayanlar: 1.Zümra Okumuş, 2.İrem Kurşun, 3. Berra Şahin, 4.Medine Şahin.

2008 ve üstü doğumlu erkekler: 1.M.Akif Mercan, 2.Polat Demirağa, 3.M.Eymen Boyvat, 4.Furkan Efe Akış.

DART

2004-2007 doğumlu bayanlar: 1.Esmanur Say, 2.Zeynep Başıbüyük, 3.Elif Ünal, 4.Hilal Koçak.

2004-2007 doğumlu erkekler: 1.Zekeriya Yiğit, 2.Ahmet Taştan, 3.Ege Aksu, 4.Tarık Enes Çilce.

2008 ve üstü doğumlu bayanlar: 1.Fatmagül Kunduz, 2.Azra Özkaya, 3.Medine Özbudak, 4.Aleyna Taş.

2008 ve üstü doğumlu erkekler: 1.Salik Zeybek, 2.Berat Ceylan, 3.Yağız Gözbüyük, 4.Yiğit Gözübüyük.

MASA TENİSİ

2004-2007 doğumlu bayanlar: 1.İsra Read Salman, 2.Elif Nisa Öztürk, 3.Bengü Çifçi, 4.Nurdagül Yılmaz.

2004-2007 doğumlu erkekler: 1.Mehmet Küpcüoğlu, 2.Hüseyin Şirin, 3.Burak Bas, 4.Mücahit Okumuş.

2008 ve üstü doğumlu bayanlar: 1.Busenur Sucu, 2.Hiranur Yılmaz, 3.Kübra Çifci, 4.Kardelen İnce.

2008 ve üstü doğumlu erkekler: 1.Yusuf Yüktaşır, 2.Efe Talha Deniz, 3.Enver Ünal, 4.Umut Efe Kabasakal.

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret