Çorum’da Il Müftümüz Biçer’den "camiler Ve Din...

Çorum'da Il Müftümüz Biçer'den "camiler Ve Din Görevlileri Haftası" Kutlama Mesajı

il müftümüz biçer'den "camiler ve din görevlileri haftası" kutlama mesajı

03 Ekim 2022 - 11:55

Değerli Hemşehrilerim!

Bildiğiniz üzere Diyanet İşleri Başkanlığı’mız her yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası vesilesi ile önemli konuları kamuoyunun gündemine taşımaktadır.

Bu yıl ise tarihlerinin yakın olması sebebiyle Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftası birlikte kutlanacaktır.

Her yıl 01-07 Ekim tarihleri arasında kutladığımız “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nın bu yıl ki teması “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” olarak belirlenmiştir.

Camiler, Yüce Allahın kutsal evleri olması dışında birer ilim, irfan ve ahlak okullarıdır. Rabbül Alemin’in son dini olan İslam'ı insanlara anlatma vazifesinde en güçlü mekanlardır.

Bu vesileyle Cenabı Hakkın Son Peygamberi Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v.) de, önemli şahsiyetler yetiştirmek, İslam'ın rahmet mesajlarıyla ideal bir toplum inşa etmek için Mescid-i Nebevi’yi irşat ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin merkezi haline getirmiştir.

Onun yolundan giden Ümmeti Muhammed ise asırlardır cami merkezli medeniyetler inşa etmişlerdir.

Bizlerde içinde bulunduğumuz Dijital Çağda; gönüllere şifa Resuli Kibriya’yı daha iyi tanımak, tanıtmak, anlamak, anlatmak, hayatımızı onunla anlamlandırmak ve onun sevgisini canlı tutmak amacıyla tebliğ, davet ve irşat konusunu gündeme taşıyarak toplumsal bir bilinç oluşmasına katkı sunmalıyız.

Hafta vesilesiyle tüm Türkiyede müftülüklerin düzenleyeceği programlarda; Hatemül Enbiya Muhammed Mustafa Efendimizin mescidde/camide sunduğu irşat faaliyetlerini uygulayarak vatandaşların camilerin manevi ikliminde buluşması, camilerin tarihteki misyonun tekrar canlandırılması sağlanmış olacaktır.

Ayrıca; Başkanlığımızın hazırladığı görsellerin sosyal medyada yayılmasının sağlanmasıyla “Peygamberimizin çağrısının; ibadete ve kurtuluşa, imana ve güzel ahlaka, iyiliğe ve takvaya, camiye ve huzura” olduğu hatırlatılarak bir farkındalık oluşturulacaktır.

Camilerde vatandaşlarımıza her türlü hizmeti sunan, onlara rehberlik eden, onların üzüntüsüne ve sevincine ortak olan, onları sevgi ve şefkatle kucaklayan "din gönüllüsü” meslektaşlarımızın emek ve gayretleri de göz ardı edilmeyecek şekilde takdire şayandır.

Bu vesileyle Çorumlu hemşehrilerimizin ve tüm din gönüllülerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile Mevlid-i Nebi Haftasını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını temenni eder, ahirete irtihal eden tüm din gönüllülerine Yüce Allah’tan rahmet diler; hayatta olanlara sağlık, sıhhat ve afiyet içerisinde daha nice hizmetler nasip etmesini niyaz ederim.

 

Muharrem BİÇER

Çorum İl Müftüsü


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda