Çorum’da Il Müftümüz Muharrem Biçer, Ilk Kurban Bağışını...

Çorum'da Il Müftümüz Muharrem Biçer, Ilk Kurban Bağışını Yaparak Kurban Standını Açtı

il müftümüz muharrem biçer, ilk kurban bağışını yaparak kurban standını açtı

30 Haziran 2020 - 11:55

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) vatandaşların kurban bağışlarını Diyanet Vakfı güvencesiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla kardeşlik için yola çıkıyor.

KURBAN STANDININ İLK BAĞIŞINI İL MÜFTÜMÜZ MUHARREM BİÇER YAPTI

Çorum İl Müftümüz Muharrem Biçer, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" diyerek bu yıl ki kurban bağış standının açılışını da yaparak ilk kurban bağışını kendisi yaptı.

Çorum İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Çorum Şubesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda merkez saat kulesi yanı Hürriyet Parkı önünde, vatandaşların vekalet yoluyla kurban bağışlarını rahatça yapabilmeleri için kurban bağış standı açıldı.

Çorum İl Müftülüğü ve TDV Çorum Şubesi, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından müştereken düzenlenen Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonuna yardımcı olmak amacıyla, yurt içinde ve yurt dışında açlık ve yoksulluk içerisinde olanlara ulaştırılmak üzere 2020 yılı için kurban bağış standını açtı. Stant açılışına Çorum İl Müftümüz Muharrem Biçer, TDV Çorum Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mahir Özyılmaz, TDV Şube İşlemleri Yöneticisi R.Tarık Gökçe ile Kurban Standındaki Din Görevlileri katıldı.

MÜFTÜ BİÇER : “TDV, VEKALETLE KURBAN ALANINDA ÖNCÜ”

İl Müftümüz Muharrem Biçer, stant açılışı öncesinde yaptığı konuşmasında; “Bu yıl da koronavirüs tedbirleri kapsamında kurban kesim ve dağıtımı gerçekleştireceğimiz ülke sayısı ve ülkelere götüreceğimiz gönüllü sayısında azalma olsa da yurt dışı müşavirliklerimiz, ateşeliklerimiz, koordinatörlüklerimiz ile ilgili ülkelerdeki dini idareler ve yerel partnerlerimiz destekleriyle güvenli bir şekilde milletimizin kurbanları keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.

Vekaletle kurban kesim alanında öncü olan Türkiye Diyanet Vakfımız, hayırseverlerimizin vekalet verdikleri kurbanları dini usullere uygun şekilde keserek ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Kesilen kurbanlar yurtiçinde ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, Kur’an Kurslarına ve öğrenci yurtlarına, yurtdışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika’dan Orta Asya’ya, Balkanlar’dan Kafkasya’ya, Uzak Doğu’dan Latin Amerika’ya kadar uzanan gönül coğrafyamızdaki mazlum kardeşlerimize dağıtılacaktır.

BİÇER : “BU YIL HEDEFİMİZ 20 MİLYON AİLEYE ULAŞMAK”

İl Müftümüz Muharrem Biçer konuşmasının devamında “Vakfımıza emanet edilen kurban vekaletlerinde her yıl düzenli bir artış olmuştur. Bu yıl da vekalet yoluyla kurban çalışmalarımız kapsamında Türkiye’de 77 İl, 232 İlçe de, yurt dışında ise 75 ülkenin 287 bölgesinde mazlum ve muhtaç kardeşlerimize halkımızın yardım elini ulaştırmaya devam edeceğiz. Milletimizin destek ve teveccühüyle geçen yıl aldığımız bağış rakamlarının üzerine çıkarak yaklaşık 20 milyon ihtiyaç sahibine Türkiye’nin iyilik elini ulaştırmayı hedefiyoruz.

KURBAN BEDELİ : YURTİÇİ 975 TL, YURTDIŞI 825 TL

Vatandaşların vekaletle yoluyla kurban kesim taleplerine, açılan stantlarda din görevlileri tarafından yardımcı olunacağını ifade eden İl Müftüsü Muharrem Biçer, vekalet yoluyla kurban kesim ücretlerinin tüm masraflar dâhil 2020 yılında yurt içinde 975 TL, yurt dışında 825 TL olduğunu söyledi.

İl Müftümüz Muharrem Biçer, "Çorum İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile kurbanlarını vekâlet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşların bilgilendirilmeleri ve onların ilgili banka şubelerine kurban bağışı ücretlerini yatırmalarına yardımcı olmak amacıyla her yıl olduğu gibi bu yılda Çorum Saat Kulesi yanı Hürriyet Parkı önünde kurban standımızı açtık. 

Vatandaşlarımız kurbanlarını ister İl Müftülüğümüze gelerek, ister TDV Çorum Çarşı Şubemize gelerek, ister saat kulesi yanındaki kurban standımıza gelerek ister Cami ve Kur’an Kurslarımızdaki Din Görevlilerimiz aracılıyı ile isterlerse de  tüm PTT Şubeleri ve ilgili banka şubeleri aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılım sağlayabilirler. Ayrıca, vekâlet yoluyla kurban kestirecek vatandaşların kurban bedellerini yine internet adresimiz olan //bagis.tdv.org.tr/ adresinden de kendileri yapabileceklerdir." diye konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir Araya Geldi
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir...