Çorum’da Ilim Ve Hikmet Derslerine Katkı Veren Akademisyenlere...

Çorum'da Ilim Ve Hikmet Derslerine Katkı Veren Akademisyenlere Teşekkür

ilim ve hikmet derslerine katkı veren akademisyenlere teşekkür

27 Mart 2023 - 11:55

Müftülüğümüz koordinesinde önce Ulu Camii sonra Akşemsettin Camiinde akademisyenlerce yürütülen "İlim ve Hikmet Dersleri"nin bu yıl ki etabı tamamlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığımızca merkezi konumdaki camileri ilim ve hikmet merkezi haline getirmek, bu camilerde önemli ders halkaları ve ilmi bir gelenek oluşturmak amacıyla "İlim ve Hikmet Dersleri" projesi başlatılmıştı.

İlimizde de müftülüğümüzce Murad-ı Rabi Ulu Camiinde yürütülmekteyken tarihi caminin restorasyona girmesiyle Akşemsettin Camii’nde devam eden proje çerçevesinde ders veren Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden akademisyen hocalarımız müftülüğümüzde misafir edildi.

Müftülük makamında görüşmeye kabul edilen akademisyenlere İl Müftümüz Muharrem Biçer tek tek teşekkür etti.

Görüşmede; fıkıh alanında Prof. Dr. Abdullah Çolak, tefsir alanında Prof. Dr. Hikmet Akdemir ile Dr. Öğretim Üyesi Ömer Dinç, hadis alanında Doç. Dr. Fatih Mehmet Yılmaz ve İslam tarihi alanında ders veren Araştırma Görevlisi Dr. Muharrem Samet Bilgin’den oluşan heyetle "İlim ve Hikmet Dersleri"nin bundan sonraki süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

İl müftü yardımcılarımızın da hazır bulundukları görüşme sonrasında misafirlerimize Başkanlığımız yayınlarından "Kur’an Yolu Tefsiri" kitabı hediye edildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...