Çorum’da "il Müftümüz Muharrem Biçer’in Kadir Gecesi...

Çorum'da "il Müftümüz Muharrem Biçer’in Kadir Gecesi Mesajı"

"il müftümüz muharrem biçer’in kadir gecesi mesajı"

08 Mayıs 2021 - 11:55

“Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik.” (Kadir Suresi, 1)

Kıymetli Kardeşlerim!

Yüce Allah (c.c.) bazı zamanları fazilet ve bereket yönüyle diğer zamanlara üstün kılmıştır. Kadir gecesi de böyle bereketli ve faziletli bir zaman dilimi olarak, Yüce Rabbimiz tarafından Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği, bin aylık zaman boyunca yapılacak ibadetten daha hayırlı bir gece olarak bizlere hediye edilmiştir.

Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bu geceye mahsus olarak “Ey Allah’ım sen çok affedicisin, affetmeyi seversin beni de affet” diye dua edilmesini tavsiye etmiştir. Kadir gecesinin faziletiyle ilgili olarak ise; “Her kim inanarak ve mükâfatını Allah’tan umarak Kadir gecesini ihya ederse onun geçmiş günahları bağışlanır”  buyurmuştur.

Değerli Kardeşlerim!

Kadir Gecesiyle birlikte, kutlu ve mübarek Ramazan ikliminin sonuna geldiğimizi hüzünlenerek müşahede etmekteyiz. Kendimizi ve çevremizi mamur eden bu değerli ayın güzelliklerini Ramazan’dan sonra da devam ettirerek bedenimizi ve ruhumuzu zinde tutmaya gayret edelim.

Bu vesileyle siz değerli hemşehrilerimin ve İslam aleminin, Kadir Gecesini tebrik ediyor, Cenab-ı Allah’dan sevdiklerimizle ve ailemizle birlikte sağlık ve afiyet içerisinde Ramazan Bayramına ulaşmayı nasip etmesini  niyaz ediyorum.

Saygılarımla.

Muharrem BİÇER

Çorum İl Müftüsü


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”