Çorum’da "kültürümüzde Ehl-i Beyt Sevgisi" Konulu...

Çorum'da "kültürümüzde Ehl-i Beyt Sevgisi" Konulu Konferans Düzenlendi.

"kültürümüzde ehl-i beyt sevgisi" konulu konferans düzenlendi.

20 Mayıs 2022 - 11:55

İl Müftülüğümüzün aylık mutat personel toplantısında Çorum Devlet Tiyatro Salonunda din gönüllüleriyle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri İhsan Ünlü, “Kültürümüzde Ehl-i Beyt Sevgisi” konulu konferans verdi.

Çorum'a veda edecek olan Akşemseddin Camii Müezzin Kayyımı Ferhat Turhanoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlanan personel toplantısına İl Müftümüz Muharrem Biçer, müftü yardımcılarımız, şube müdürlerimiz ile merkez ve köy cami görevlilerimiz katıldı.

Toplantı sonrası Müftülüğümüz Din Hizmetleri Uzmanı Harun Hakan Efe, İzcilik hakkında tanıtım semineri verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri İhsan Ünlü'nün konferansı öncesi İl Müftümüz Biçer, teşekkür konuşmasının ardından İslam dininin Ehl-i Beyt'e verdiği öneme dikkat çekerek, "İslam barış dinidir. Barışın temelinde Allah ve peygamber sevgisi vardır. Ehl-i Beyt sevgisi vardır." dedi.

"Ehl-i Beyt bütünleştirir, ayrıştırmaz"

Ardından kürsüye davet edilen ve katılımcılara Ehl-i Beyt konusunda bilgi veren Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Ünlü, "Ehl-i Beyt tüm Müslümanların ortak paydasıdır. Ehl-i Beyt bütünleştirir, ayrıştırmaz. Bu sebeple Ehl-i Beyt'i çocuklarımıza tanıtmak zorundayız. Bireyleri, toplumları kuru kalabalıktan çıkarıp şuurlu milletler seviyesine getiren ortak değerler ve ortak paydalar vardır. Bu ortak değerler etrafında kenetlenen milletler, yıllarca hatta asırlarca yaşarlar ve o güzellikleri değerleriyle yaşatırlar. Milletlerin de ortak akılları, hafızaları ve refleksleri vardır. Bizler de vatanımıza yapılan hain bir saldırı olduğunda hemen Türk milleti olarak bütün unsurlarımızla, bütün kardeşlerimizle hep birlikte tek yürek olup tepkimizi gösteriyoruz. Bayraklarımızı dalgalandırıyoruz." diye konuştu.

"Bizi güçlü yapan değerlerimizdir"

Ünlü, "Ateş düştüğü yeri yakar. Analarımız ağladı, sızladı fakat o ateşten hepimizin yüreklerine parça düştü. Bizi biz yapan, bizi ayakta tutan, bizi güçlü yapan değerlerimizdir. Allah sevgisi, peygamber sevgisi, vatan sevgisi, bayrak sevgisi gibi değerlerimizin biri de Ehl-i Beyt sevgisidir. Bu sevgiler ki bizim Orta Asya'dan İslamlaşma süreci boyunca gelişen sevgi iklimine dayanan Hoca Ahmet Yeseviler, Hacı Bektaşı Veliler ve Yunus Emreler gibi sevgi neferlerinin hoşgörü ırmağından çağlayıp bugünlere kadar gelen bir sevgidir." ifadelerine yer verdi.

Konferans sonrası İl Müftümüz Biçer, Sayın Ünlü’ye tablo hediye ederken din gönüllüleri çıkışta kitaplarını imzalattı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”