Çorum’da Sayın Valimiz ‘hayatın Içinden’ Diyerek...

Çorum'da Sayın Valimiz ‘hayatın Içinden’ Diyerek Paylaşımda Bulundu.

sayın valimiz ‘hayatın içinden’ diyerek paylaşımda bulundu.

22 Nisan 2022 - 11:55

Valimiz Sayın Mustafa Çiftçi, Çorum’un İskilip ilçesinde geçtiğimiz hafta ziyaret ettiği Ebus Suûd Efendi Kur’an Kursu’nda dikkatini çeken 5 yaşındaki bir çocuğun ibretlik hikayesini paylaştı.

Annesi vefat edince öksüz kalan çocuk, İskilip İlçe Müftümüz Vahit Demiral'ın girişimiyle yaşları büyük olan diğer 2 kardeşinin de  Kur’an öğrendiği kursa yatılı olarak alınmıştı. Diğer çocuklardan çok küçük olan ve yatılı bir kursta kalması alışıldık bir durum olmayan küçük çocuk, Valimiz Sayın Çiftçi’nin dikkatini çekmişti.

İşte Sayın Valimiz’in anlatımıyla o ibretlik hikaye:

“Geçen hafta İskilip Ebus Suûd Efendi Kur’an Kursu ziyaretimde 5 yaşındaki küçük bir çocuk dikkatimi çekti. Diğer çocuklardan çok küçüktü ve yatılı bir kursta kalması alışıldık bir durum değildi. İskilip Müftümüz'e çocuğun kim olduğunu ve niçin kursta yatılı kaldığını sordum. Cevap tam bir ibretlik hikayeydi:

İskilip’e bağlı Y. Köyü nüfusuna kayıtlı A. N.’nin eşi A. Hanım yaklaşık iki yıl önce beyninde tespit edilen kötü huylu bir tümör nedeniyle ameliyat olur. Ameliyat sonrası felç kalan A. Hanım genç yaşında 24 Şubat 2022 tarihinde rahmet-i rahmana kavuşur.

KUR'AN KURSUNUN MASKOTU OLDU

A. Bey’in; Z**** (15), B***** S**** (13) ve Ö*** H****(5) isminde üç çocuğu vardır. Annenin hastalığı esnasında İskilip Müftülüğümüz tarafından aileye maddi ve manevi olarak destek sağlanmıştır. Önce Z**** ve B***** S**** yatılı olarak kursa alınmış, anne felç geçirince de abilerinden ayrı kalmaması için Ö*** H**** de kursa alınarak üç kardeşin aynı odada kalması sağlanmıştır. Abileri hafızlık eğitimine devam ederken Ö*** H**** de İskilip Müftülüğümüz'ün aynı binada yer alan 4-6 Yaş Kur'an Kursu’nda eğitimine devam etmektedir. Böylece annenin vefatıyla dağılan aile düzeni, çocuklar açısından bir rahmet vesilesi olmuş ve küçük Ö*** H**** bir Kur’an yurdunda, sürekli Allah kelamının okunduğu bir ortamda tabir-i caizse yurdun maskotu olmuştur.

ALLAH ŞER GİBİ GÖRÜNEN HUSUSLARDA HAYIR MURAT ETMİŞ

"Bir kere daha anladım ki, bizim için şer gibi görünen hususlarda Allah hayır; hayır gibi görünen hususlarda da şer murat etmiş olabilir.
İskilip Müftülüğümüz'ü bu duyarlı davranışlarından dolayı tebrik ediyorum. Hem yetim yavrucaklara kucak açtılar, hem de ücretsiz olarak eğitimlerini üstlenmiş oldular."


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri