Çorum’da Tdv, Bu Ramazanda Da “fitre, Zekat Ve Bağış Kabul...

Çorum'da Tdv, Bu Ramazanda Da “fitre, Zekat Ve Bağış Kabul Stant”tını Açtı

tdv, bu ramazanda da “fitre, zekat ve bağış kabul stant”tını açtı

02 Mayıs 2020 - 11:55

Türkiye Diyanet Vakfı ülke genelinde olduğu gibi Çorum’da da vatandaşların zekât ve fitrelerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacıyla stant açtı. 

İl Müftümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şube Başkanımız Muharrem Biçer, hürriyet meydanı saat kulesi yanında açılan ‘Zekat ve Fitre Stant’ını ziyaret ederek stantın açılışını yaptı. Ziyarette TDV Şube İşlemleri Yöneticisi Ramazan Tarık Gökçe ve Stantta Görevli Din Görevlileri de hazır bulundu.

MÜFTÜ BİÇER : “KARA KITA AFRİKA’NIN AK YÜREKLİ İNSANLARINA ve SESSİZ ÇIĞLIKLARA YARDIMLARI ULAŞTIRACAĞIZ.”

Hürriyet Meydanı Saat Kulesi yanında bulunan Türkiye Diyanet Vakfı Zekat ve Fitre Bağış Standı ziyaretinde konuşan İl Müftümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şube Başkanı Muharrem Biçer; “Türkiye Diyanet Vakfımız 1975 yılından beri iyilik hareketini devam ettirerek ülkemizde ve dünyanın her yerinde adeta yedi kıtada insanlığa hizmet etmek için üstün gayret göstererek vatandaşların vermiş olduğu zekât ve fitreleri zamanında gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır. Türkiye Diyanet Vakfımız bu yıl da ‘Beklenen Sensin, Kardeşlerini unutma’ sloganıyla başlattığı bağış kampanyasıyla Hürriyet Meydanı Çorum saat kulesi önünde kurduğumuz stant da bağışlanan zekat ve fitrelerin Çorum’daki kardeşlerimiz başta olmak üzere  ülkemizdeki ve Afganistan, Pakistan, Arakan başta olmak üzere Orta Asya, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya ve Kara Kıta Afrika’nın Ak Yürekli İnsanlarına kadar toplam 145 ülke de dünyanın dört bir tarafındaki sessiz çığlıklara yardımların ulaştırılması için çalışmalarımız başlatılmıştır. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın elinden tutmak, onların yalnız olmadığını hissettirmek adına vatandaşlarımızın zekat ve fitre bağışlarını görevlilerimiz vasıtasıyla kolaylıkla standımızda alabiliyoruz.

Bu yılda Çorumlu vatandaşlarımız her türlü bağışlarını makbuz karşılığı başta açtığımız fitre, zekat ve bağış kabul stanttımıza, İl Müftülüğümüze, Ulucami karşısındaki TDV Çorum Şubemize, Din Görevlilerimiz aracılığıyla ve Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi Vakıf Katılım Bankasına ait  banka hesap numaralarına bağışlarını yapabilirler. Bağış hesapları; fitre bağışı için TR73 0021 0000 0000 9209 6000 01 no’lu ıbana, zekat bağışları için TR46 0021 0000 0000 9209 6000 02 no’lu ıbana, Genel Bağışlar için de TR19 0021 0000 0000 9209 6000 03 ıban hesabına EFT veya HAVALE yoluyla bağışlarını yapabilirler.

Ayrıca, bağışçılarımız tüm GSM operatörlerine bağlı faturalı ve faturasız hatlardan FİTRE yazıp 5601’e SMS göndererek fitre bağışında bulunabilecek, bir SMS ücreti de bir Fitre bedeli olan 27 TL olarak alınacaktır.

Bu vesile ile tüm Çorumlu hemşehrilerimizin mübarek Ramazan Aylarını tebrik ederken koronavirüs sebebiyle “Evde Kal” tedbirine uymalarını temenni eder, sağlık, sıhhat ve afiyet içerisinde huzurlu günlere kavuşmamızı Cenab-ı Allah (cc)’tan niyaz ederim.” diye konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için Başvurular Başladı
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için...
Diyarbakir'da Il Müftüsü Celal Büyük, Bayram Namazını Ulu Camiinde Kılarak Cemaatle Bir Araya Geldi.
Diyarbakir'da Il Müftüsü Celal Büyük, Bayram Namazını Ulu...