"15 Temmuz Milli Iradeye Saygı" Için Erzincan’lılar...

"15 Temmuz Milli Iradeye Saygı" Için Erzincan’lılar Cumhuriyet Meydanı’nda Toplandı

"15 temmuz milli iradeye saygı" için erzincan’lılar cumhuriyet meydanı’nda toplandı

16 Temmuz 2020 - 13:00

"15 Temmuz Milli İradeye Saygı" İçin Erzincan’lılar Cumhuriyet Meydanı’nda Toplandı

15.07.2020

İlimizde 15 Temmuz Milli İradeye Saygı Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda program düzenlendi.

Programa Valimiz Mehmet Makas, Hanımefendi Elif Makas, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, 3.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Akın Çiçek, Erzincan Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Halil Odabaş, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Porf. Dr. Akın Levent, Erzincan Eski Milletvekili Sayın Sebahattin Karakelle, İl Müftümüz Mehmet Emin Çetin, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Selâ okunması ile başlayan program Kur'an-ı Kerim tilâveti ve, il Müftümüz Mehmet Emin Çetin’in duasına amin seslerinin arşa yükselmesi ile devam etti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın halka seslenişi canlı olarak dev ekranda izlendikten sonra, 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.  

Cumhuriyet Meydanı’nda kılınan yatsı namazının ardından protokol konuşmaları ile devam eden programda; sırasıyla Erzincan Sivil Toplum Platformu Başkanı Sebahattin Karanlık, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Porf. Dr. Akın Levent, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptılar.

Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve son Başbakanımız Binali Yıldırım’ın, 15 Temmuz Milli İradeye Saygı ile ilgili mesajları okundu. 
Ardından 251 şehidimiz için Türk bayrakları ile 2 bin 500 metre koşan sporcular, koşunun sonunda ellerinde taşıdıkları Türk Bayrağını Valimiz Mehmet Makas’a teslim ettiler. Sporcuları bu anlamlı koşularından dolayı tebrik eden Valimiz Mehmet Makas, günün anısına sporculara birer sertifika verdi. 

Son olarak kürsüye gelen Valimiz Mehmet Makas, "Anadolu insanı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toprağına sığmaz olmuştur. Ne zaman ki bu mücadele başladı, batılın temsilcileri aman ha bu millet ayağa kalkmasın diyerek; işte o vakit kendi içimizden devşirdikleri vasıtasıyla hak ve hukuk için yürüyen Anadolu çocuklarını indirmek adına hepimizin bir daha yaşamak istemediği 15 Temmuz gecesini planladılar. Fakat bir şeyi hesaplayamadılar. Bu halkın içinde yediden 70’e Şehadet için koşan evlatları var. Bu Millet hakka hizmet halka hizmet anlayışı ile bugün Libya’da, İdlip’te İHA’mızla, SİHA’mızla mazlumun yanında biz varız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Dünya bu milleti adalet için çağırıyor. Liderliği ile hepimizin idolü olan Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere onun yol arkadaşı Erzincan’ımızın yetiştirdiği Medarıiftiharımız Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, ona destek veren tüm siyasi liderlerimize ilimiz ve şahsım adına gönülden teşekkür ediyorum. 251 şehidimizin mekanları Cennet‘tir. İnşallah şefaatlerine nail oluruz.” dedi.
Konuşmaların ardından Sedat Uçan’ın Kahramanlık Türküleri, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun söyleşisi ile devam eden program, meydanda ve tüm camilerde saatlerin 00:13’ü gösterdiği sırada selâlar okundu. 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması Düzenledi.
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması...