İstanbul’da çanakkale şehitleri Için Mevlid-i şerif Ve Dua...

İstanbul'da çanakkale şehitleri Için Mevlid-i şerif Ve Dua Programı

çanakkale şehitleri için mevlid-i şerif ve dua programı

19 Mart 2023 - 15:00

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla “Mevlid-i Şerif ve Dua Programı” düzenlendi.

Eyüp Sultan Camii'nde gerçekleşen programda Kur`an-ı Kerim tilaveti ile Mevlid-i Şerif okunmasının ardından konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş şehitliğin önemi ve manevi değeri üzerinde durduğu konuşmasında şu hususlara değindi: “Şehitlik Cenab-ı Hakk`ın biz Mü`minlere lütfettiği en büyük şereflerden birisidir. Kur`an-ı Kerim şehitlerin cennette peygamberlerle beraber olacağını müjdeler. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. 108 yıl önce Çanakkale’de yedi düvele karşı türlü imkansızlıklarla mücadele edilen, iman dolu göğüslerin siper edildiği bir kahramanlık destanı yazıldı ve 250 bin şehidimiz oldu, Allah hepsine rahmet eylesin. Bu yıl İstanbul’umuzun 1615 şehidi için İstanbul Müftülüğümüz tarafından 1615 Hatm-i Şerif okundu Allah Kabul eylesin.”

Daha sonra Müftü Arpaguş tarafından okunan hatm-i şerifler ve Mevlid-i şerif’in duası yapıldı, duadan sonra öğle namazı kılındı.

Programa İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topcu ile vatandaşlar katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne Veda Ziyareti
Isparta'da Yalvaç Ilçe Müftüsü Yaşar’dan Il Müftülüğüne...
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...