İstanbul’da Dr. Arslan: “bütün Zorluklara Rağmen Kadınıyla...

İstanbul'da Dr. Arslan: “bütün Zorluklara Rağmen Kadınıyla Erkeğiyle, Milletimizin Her Bir Ferdi Tek Yürek Olup Yaralarımızı Sarmaya çalışıyoruz.”

dr. arslan: “bütün zorluklara rağmen kadınıyla erkeğiyle, milletimizin her bir ferdi tek yürek olup yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz.”

04 Mart 2023 - 15:00

İstanbul Müftülüğü “Doğal Afetler, Olağanüstü Haller ve Kadın” konulu program düzenledi.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) tarafından Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen programa Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Dr. Elif Arslan konuşmacı olarak katıldı.

“Zor Zamanlarda Hayata Dokunan Kadınlar” başlığı altında konuşan Dr. Arslan şunları ifade etti; “6 Şubat günü milletçe büyük bir felaket yaşadık. Yitirdiğimiz her bir canın acısıyla yüreklerimiz yanıyor. Allah’a hamdolsun ki dün olduğu gibi bugün de kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, milletimizin her bir ferdi el birliğiyle yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Kadınlarımız geçmişte olduğu gibi bugün de gerek deprem bölgesinde gerekse depremzede vatandaşlarımızın misafir edildiği illerde hem bireysel olarak, hem sivil toplum kuruluşları hem de devlet kurumları bünyesinde her türlü hizmette aktif olarak görev aldılar. Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığımızın personeli ve Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları ülkemizin yaşadığı bu büyük deprem felaketinde hem deprem bölgesindeki hem de diğer illerimizde misafir edilen depremzede vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacı için çalışmaktadır.

İlk andan itibaren canla başla giriştiğimiz yardımlaşma ve dayanışma faaliyetlerimize, aynı samimiyet ve gayretle bundan sonra da devam etme sorumluluğumuz vardır. Bununla birlikte depremle yaralanan yüreklerimizi onarması, üzerimize sekinet yağdırması, dertlerimize derman olması için Rabbimize yalvaralım. Birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhumuzun daim olması için çabalayalım ve yine O’na niyaz edelim.”

Programda konuşan İstanbul Müftü Yardımcısı Huriye Akbıyık ise; “Deprem sadece Kahramanmaraş ve çevresini değil bütün ülkemizi derin yasa boğdu. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah`tan rahmet, hastanelerde tedavi görmekte olanlara acil şifalar diliyorum. Rabbim bu süreci hep birlikte metanetle atlatmayı nasip eylesin.” dedi.

Program, ADRB tarafından Uğur Betül Öztürk yönetiminde kadın görevlilerin katılımı ile kurulan Dini Musiki Topluluğu tarafından icra edilen ilahilerin dinlenmesi ile devam etti. Programda Kur`an-ı Kerim Tilaveti Kur`an Kursu Öğreticisi Halime Koçoğlu tarafından gerçekleştirilirken, Mevlid-i Şerif Uğur Betül Öztürk tarafından okundu. Duayı ise Vaiz Nurdan Subaşı yaptı.

Program hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Programa TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un eşi Sabriye Şentop, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya`nın eşi Hatice Nur Yerlikaya, İstanbul Müftü Yardımcısı Ayşe Coşkun, TDV İstanbul Gönüllü Çalışmalar Koordinatörü Meral Günel, KAGEM İstanbul Şube Başkanı Ayşenur Kapusuz, TDV gönüllüsü kadın sanatçılar, ADRB ilçe koordinatör ve üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Program sonrasında geliri deprem deprem bölgesine bağışlanacak olan TDV kadın gönüllüleri tarafından hazırlanan karma sergi ile devlet koruması altındaki çocukların çalışmalarının yer aldığı sergi gezildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler Istişare Toplantısı
Afyonkarahisar'da Gençlik Koordinatörlüğü Ve Manevi Rehberler...
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı.
Antalya'da şevval Umrecileri, Dualarla Kutsal Topraklara...