İstanbul’da Fatih Müftülüğü Din Gönüllüleri Buluşması

İstanbul'da Fatih Müftülüğü Din Gönüllüleri Buluşması

fatih müftülüğü din gönüllüleri buluşması

22 Mart 2019 - 15:02

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Fatih Müftülüğü din gönüllüleri ile biraraya geldi.

Fatih Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Müftü Yardımcıları Ömer Erden ve Veysel Işıldar, Fatih Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu ve din gönüllüleri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Fatih Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, bir selamlama konuşması yaptı.

Din gönüllüsünün insanlarla iletişimine dikkat etmesi gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, şunları söyledi:
“Emanet duygusuna sahip olan bir din gönüllüsü malın ve canın emanet olduğunu bilir, buna göre davranır. Din gönüllüsü emanet duygusuna sahipse kendisine tevdi edilen, namaz vaktinde vaazu nasihat yaptığı cemaatini, Kur’an kursunda öğrencilerini emanet olarak görür ve onların gönüllerine ulaşmaya çalışır. Kalplerinden beyinlerine ulaşmanın derdinde olur. Ne söylersem gönüllerinde kalır ve iz bırakır derdinde olur, onlara yakınlaşmaya ve diyalog kurmaya çalışır. İşini en güzel şekilde yapmaya çalışır ve savsaklamaz. İşini ihsan kıvamında, itkan derecesinde en güzel ve düzgün şekilde yapmaya çalışır. İnsan işini içine sindirdikçe o işi daha çok sever. O işin geri dönüşümünün yüksek olduğunu görürse onu daha çok sahiplenir. Ama yasak savayım dediği zaman haz alamaz, keyif alamaz. Gönlünde iz bırakmaz ve insanlara mutluluk vermez. ‘İnsanların en mutlusu, insanları mutlu edendir’ diye Arapça bir söz var. İnsanları mutlu etmenin yolu illa maddi destek değildir. Bir tebessüm, güzel söz, konuşmak, önemsemek, değer vermek insanları mutlu etmeye yeter. Bunun geri dönüşü de sizi mutlu eder. Kürsüde vaaz eden, minberde hutbe okuyan, mihrapta namaz kıldıran vaktinden önce camiyi açarak, sarığını cübbesini giyip mihraba geçerek Kur’an-ı Kerim okuyan hocalarımızın cemaatle buluşmaları çok anlamlı ve önemli. Bizim görevimiz insanlarla iletişimdir. Namazı çok iyi kıldırıp, kıraati çok iyi yaptıktan sonra cemaatle musafaha edip hal hatır sormak, ilişki kurmak etkinliğimizi artırır.”

Yılmaz, program sonunda din gönüllüleri ile tek tek selamlaştı. 21.03.2019

Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret
Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer Düzenlendi
Şanlıurfa'da Hacı Adaylarına Yönelik Kabe Maketli Seminer...