İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet Han, Vefatının 540. Yıl...

İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Han, Vefatının 540. Yıl Dönümünde Kabri Başında Dualarla Anıldı

fatih sultan mehmet han, vefatının 540. yıl dönümünde kabri başında dualarla anıldı

04 Mayıs 2021 - 15:00

İstanbul'u fethederek Orta Çağ'ı kapatıp Yeni Çağ'ı başlatan Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet Han, vefatının 540. yıl dönümünde kabri başında Kur’ân-ı Kerim dualarla anıldı.

Askeri dehası, büyük devlet adamlığı ve entelektüel kişiliğiyle tarihin en büyük liderleri arasında yer alan Fatih Sultan Mehmet Han’ın vefatının 540. yıl dönümü dolayısıyla Fatih Camii Haziresinde bulunan türbesinde bir anma programı düzenlendi.

İstanbul'u 54 gün süren kuşatmanın ardından 1453 yılında henüz 21 yaşındayken fethederek "Fatih" unvanını alan Mehmet Han’ı anma programında banisi olduğu Fatih Camii görevlileri tarafından Fetih sûresi tilavet edildi. Kur’ân-ı Kerim tilavetinin ardından İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı dua etti.

Salgın (Covid-19) kurallarına riayet edilerek gerçekleştirilen anma programına İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Türkiye Büyük Millet Meclisi 26. ve 27. dönem İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, 1. Ordu Komutanı Org. Musa Avsever, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, Fatih İlçe Kaymakamı Kaan Peker, Fatih İlçe Belediye Başkanı M. Ergün Turan ve Fatih İlçe Müftüsü Hüseyin Baş katıldı.

Program, yapılan duaların ardından sona erdi.

Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”