İstanbul’da Gençlik Koordinatörlüğü Ile “2020 Yılı...

İstanbul'da Gençlik Koordinatörlüğü Ile “2020 Yılı Faaliyetleri Ve 2021 Yılı Eylem Planı” Konulu Bir Toplantı Gerçekleştirildi

gençlik koordinatörlüğü ile “2020 yılı faaliyetleri ve 2021 yılı eylem planı” konulu bir toplantı gerçekleştirildi

02 Şubat 2021 - 15:00

İstanbul Müftülüğünün Nuruosmaniye Ek Hizmet binasında oluşturulan Gençlik Merkezinde yapılan toplantıda İstanbul Diyanet Gençlik Teşkilat yapısı ve birim sorumluları tanıtıldı ve İstanbul’un tüm ilçelerinde revize edilen Gençlik Koordinatörlüğü teşkilat yapıları hakkında bilgi verildi.

Toplantıda gençlik çalışmalarından sorumlu İl Müftü Yardımcısı Zekeriya Bülbül’ün yaptığı sunumda İstanbul Diyanet Gençlik idari kadrosunda görevlendirilmesi öngörülen personelin tanıtımı ile 2021 yılı eylem planı çerçevesinde kısa, orta ve uzun vadede yürütülecek faaliyetlerin müzakeresi gerçekleştirildi ve bu çerçevede özellikle KYK yurtlarının genel durumuna değinildi. Sonrasında da salgın gölgesinde geçen 2020 yılı gençlik faaliyetlerinin ağırlıklı olarak sosyal medya üzerinden yürütüldüğü vurgulandı.

Toplantının alt başlıklarında ise 25 yaş altı personel ile İstanbul'da görev yapan din görevlilerinin üniversitede öğrenim gören çocuklarının gençlik faaliyetlerine katılmalarının sağlanması, kamp, izcilik, atlı okçuluk, yakın dövüş, güreş, bilek güreşi gibi sportif faaliyetler ile tarihi ve kültürel geziler, bisiklet turları, okuma etkinlikleri, bilgi yarışmaları, el becerileri kursları gibi konulardaki yıllık planlamalar değerlendirildi.

Gençlik faaliyetlerinin her zaman destekçisi olduğunu ifade eden İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, “الحق بلا نظام يغلب عليه الباطل بنظام: Sistemi olan batıl, sistemi olmayan hakka galebe çalar” sözüne atıfta bulunarak gençlik faaliyetlerinde sistemli çalışmanın ve teşkilat yapılanmasının önemine vurgu yaptı ve de tüm gençlerimizi tarihte Bâb-ı Meşîhat olarak bilinen şu anki İstanbul Müftülüğünün Süleymaniye yerleşkesine ve müştemilatına davet etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması Düzenledi.
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması...