İstanbul’da Haseki Hürrem Sultan, ölümünün 463. Yıl...

İstanbul'da Haseki Hürrem Sultan, ölümünün 463. Yıl Dönümünde Kabri Başında Dualarla Anıldı

haseki hürrem sultan, ölümünün 463. yıl dönümünde kabri başında dualarla anıldı

15 Nisan 2021 - 15:00

Osmanlı kaynaklarında Haseki Sultan olarak anılan Hürrem Sultan, ölümünün 463. yıl dönümünde kabri başında Kur’ân-ı Kerim ve dualarla anıldı.

İstanbul’da Haseki adıyla anılan semtte yer alan cami, medrese, mektep, imaret ve dârü’ş-şifâdan oluşan Haseki Külliyesini hayır olarak yaptıran Haseki Hürrem Sultan, Süleymaniye Camii Haziresinde bulunan türbesinde gerçekleştirilen programla anıldı.

Programda Kur’ân-ı Kerim tilavetinin ardından İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı tarafından dua edildi.

Pandemi (Covid-19) kurallarına riayet edilerek gerçekleştirilen programa,  İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, Fatih İlçe Müftüsü Hüseyin Baş ve davetliler katıldı.

Program, kabir ziyareti ve duaların ardından sona erdi.

Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda