İstanbul’da Il Gençlik Spor Müdürlüğü Ve Il Milli Eğitim...

İstanbul'da Il Gençlik Spor Müdürlüğü Ve Il Milli Eğitim Müdürlüğü Ile Iş Birliği Protokolü Yapıldı

il gençlik spor müdürlüğü ve il milli eğitim müdürlüğü ile iş birliği protokolü yapıldı

02 Temmuz 2021 - 15:00

İstanbul İl Müftülüğü, İstanbul İl Gençlik Spor Müdürlüğü ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği protokolü imzaladı.

İstanbul’da yaşayan çocukların ve gençlerin zamanlarını etkin ve verimli kullanmalarını sağlamak, ilgi duydukları spor dallarında faaliyet göstererek spora yönlendirmek, zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak ve ilimizde spor kültürü oluşturmak amacıyla İl Müftülüğü, İl Gençlik Spor Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

İl Gençlik Spor Müdürlüğü Bakırköy hizmet binasında gerçekleştirilen imza töreni, İstanbul İl Gençlik Spor Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı söz aldı.

Törende yaptığı konuşmada çocuklara ve gençlere yönelik hizmetlerde üç kurumun iş birliği yapmasının önemine değinen İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı, “Din aslında anlatılan bir şey değildir, din yaşanan bir şeydir. Ahlak, söylevden ibaret değildir eylemden ibarettir. Gençlerimize, bütün topluma hassaten gençlerimize vermek istediğimiz ahlaki değerlerimizi biz hep edebiyat üzerinden, retorik üzerinden ve söylev üzerinden gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bunun beklediğimiz sonuçları almamız noktasında çokta istediğimiz hedeflere götürmediğini görüyoruz. Aslında bu tip değerlerin anlatımında, gençlerle irtibatımızı kurma ve sahip olduğumuz ahlaki değerlerimizi onlara aktarma noktasında öncelikle spor, edebiyat ve sanat, çok önemli araçlar, enstrümanlardır. Biz de başta İlçe Müftülükleri, İstanbul İl Müftülüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün, Gençlik ve Spor Bakanlığının elindeki bu imkânlardan gençlerimize ahlaki ve dini değerleri aktarma noktasında yararlanmak istiyoruz. Böyle bir çabamız var böyle bir gayretimiz var.” ifadelerine yer verdi.

İlçe Müftüleri, İlçe Gençlik Spor Müdürleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katıldığı tören, protokolün imzalanmasıyla sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”