İstanbul’da Müftü Arpaguş, ömer Tuğrul Inançer’in Cenaze...

İstanbul'da Müftü Arpaguş, ömer Tuğrul Inançer’in Cenaze Törenine Katıldı

müftü arpaguş, ömer tuğrul inançer’in cenaze törenine katıldı

06 Eylül 2022 - 15:00

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, 76 yaşında hayatını kaybeden Ömer Tuğrul İnançer’in cenâze törenine katıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı cenâze töreni Fatih Camii’nde ikindi namazını müteâkip gerçekleştirildi.  

Cenâze namazı sonrasında tezkiye konuşması yapan İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş, “Bugün fânî âlemden ebedî aleme yolcumuz var. Hepimizin yakînen tanıdığı Ömer Tuğrul İnançer beyefendiyi âlem-i cemâle uğurluyoruz. Yolculuğu, menzili mübârek olsun inşallah. Hayatında bir gönül insanı olarak yaşamış, insanlara rehberlik etmiş, hidâyet yollarını, âdâbı ve ahlâkı öğretme yolunda mürebbîlik yapmış bir büyüğü uğurluyoruz. Dolayısıyla bu meclislerde bizden istenen üç şey vardır. Birincisi duâ ki: cenâze namazıyla bunu îfâ ettik, Cenâb-ı Hak kabul etsin. İkincisi hüsn-i şehâdettir ki, Rasul-i Kibriyâ Efendimiz buyurur: ‘Müminler topluluğunun güzel gördüğü şey Allah katında da güzeldir.’ Burada bulunan topluluğun hiçbirinin merhûmun güzel bir insan olduğu hususunda şüphesi yoktur elhamdülillah. Üçüncü görevimiz de bu fânî hayatı birlikte yaşadığımız bütün dostlarımızda olduğu gibi ebedî aleme intikâl eyleyen dostlarımıza hak ve hukukumuzu helal etmektir.” ifadelerine yer verdi. Konuşmasına devam eden İstanbul Müftüsü Arpaguş, “Hz. Pir Mevlânâ Celâleddin-i Rûmî, ‘Öldüğüm gün tabutum yürüyünce bende bu dünya derdi var sanma! Bana ağlama, "Yazık, yazık!" "Vah, vah!" deme! Şeytanın tuzağına düşersen vah vah’ın sırası o zamandır. Yazık yazık asıl o zaman denir. Cenâzemi gördüğün zaman "El firâk, el firâk!" deme! Benim buluşmam asıl o zamandır. Beni mezara koyunca elvedâ demeğe kalkışma! Mezar cennet topluluğunun perdesidir. Mezar hapis görünür amma, Aslında canın hapisten kurtuluşudur. Batmayı gördün ya, doğmayı da seyret! Güneşle aya batmadan ne ziyan gelir ki? Sana batma görünür amma aslında o doğmadır, parlamadır. Yere hangi tohum ekildi de yetişmedi? Neden insan tohumu için bitmeyecek, yetişmeyecek zannına düşüyorsun? Hangi kova suya salındı da dolu olarak çekilmedi? Can Yusuf’un kuyuya düşünce niye ağlarsın? ... buyurur. Dolayısıyla hayatını anlam dünyası ve bu düsturlarla geçirmiş muhterem, merhûm Ömer Tuğrul İnançer beyefendinin bu yolculuğunu Cenâb-ı Hak âsân eylesin. Kabrini pür-nûr, makâmını cennet eylesin.” dedi. 

Müftü Arpağuş’un hüsn-i şehâdet ve helallik aldırmasının ardından İnançer'in cenâzesi defnedilmek üzere Karagümrük Nureddin Cerrâhî Tekkesi’ne götürüldü.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri