İstanbul’da Ramazan Ayının Müjdecisi Berat Gecesi Sultanahmet...

İstanbul'da Ramazan Ayının Müjdecisi Berat Gecesi Sultanahmet Camii’nde Idrak Edildi

ramazan ayının müjdecisi berat gecesi sultanahmet camii’nde idrak edildi

29 Mart 2021 - 15:00

İstanbul Müftülüğü, Berat Gecesi olması sebebiyle Sultanahmet Camii’nde program düzenledi.

Allah’ın affı ve bağışlaması ile Müslümanların günahlarından kurtulacağına inanılan Berat Gecesinde İstanbul Müftülüğü tarafından Sultanahmet Camii’nde bir program düzenlendi. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı’nın katılımıyla gerçekleştirilen program, akşam namazının ardından başladı. Programda Kur'ân-ı Kerim tilavet edildi, ilahiler ve Mevlid-i Şerif okundu.

Okunan Kur'ân-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif’in ardından yaptığı duada Berat Gecesinin ilahi rahmetinden, ilahi mağfiretinden ve ilahi affından tüm Müslümanların nasiplenmesi ve salgın felaketinden kurtulması için dua eden İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı, “Efendimiz (a.s) nelerden sana sığınmışsa bizde onlardan sana sığınıyoruz bizleri hıfz-u emin eyle Ya Rabbi! Vatanımız, memleketimiz üzerinden inayetini, himayeni ve nusretini eksik eyleme Ya Rabbi! Dualarımızı ümmeti olmakla şeref bulduğumuz Efendimiz Muhammed Mustafa hürmetine, senin esmâü’l-hüsnân aşkına kabul eyle Ya Rabbi!” diyerek duasını tamamladı.

Koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen programa Fatih Müftüsü Hüseyin Baş, müftülük personeli ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Program, İstanbul Müftüsü Maşalı’nın kıldırdığı yatsı namazının ardından sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Isparta'da Vali Baruş, Kurumlardan Brifing Almaya Devam Ediyor
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir Araya Geldi
Erzincan'da Doktor Altay Cem Meriç üniversite öğrencileri Ile Bir...