İstanbul’da Sahrayıcedid Buhur Baba Camii Ibadete Açıldı

İstanbul'da Sahrayıcedid Buhur Baba Camii Ibadete Açıldı

sahrayıcedid buhur baba camii ibadete açıldı

09 Mart 2019 - 15:01

Kadıköy Sahrayıcedid Buhur Baba Camii, bugün Cuma namazı öncesi düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Programa İçişleri Bakan Yardımcısı Erol Kaya, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Kadıköy Kaymakamı Dr. Mustafa Özarslan, İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar, Kadıköy Müftüsü Mahmut Çakır, hayır sahipleri ve vatandaşlar katıldı.

İstanbul Müftüsü Yılmaz, caminin açılışında şöyle dua etti:

“Ya Rabbi, camilerimizin mabet mektep olmasını, mektep olduğu kadar meşveret meclisi olmasını ve kıyamete kadar minarelerinin ezansız, kubbelerinin Kur’ansız ve hariminin Müslümansız kalmamasını ihsan eyle. Camilerimiz, bizim tapu senetlerimizdir. Buralarda gönül inşası için gayret eder, yeni yetişen nesillere kendi değerlerimizi bu mabetlerde aktarırız. Ya Rabbi, gönül birlikteliğimizi sağlayarak değerlerimizi aktarmayı bizlere nasip eyle. Ezanları, bayrakları, tekbirleriyle, tevhitleriyle bu güzel yurdumuzda yaşamayı ehli imana nasip eyle ya Rabbi. Camiler, kalplerin cem olduğu makamlardır. Aziz milletimizin kalplerini bu bayrağın altında cem eyle Ya Rabbi.”

Yapılan duanın ardından cami ibadet açılırken Yılmaz, Cuma namazında hutbe irad etti. 08.03.2019

Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda