8. Bölge Il Müftüleri Toplantısı Elazığ’da Yapıldı

8. bölge il müftüleri toplantısı elazığ’da yapıldı

28 Ekim 2019 - 12:52

8. Bölge İl Müftüleri Toplantısı Elazığ İl Müftülüğü’nün ev sahipliğinde yapıldı…

24 Ekim Perşembe günü Edibe Can Müftülük Sitesi’nde yapılan toplantının bir bölümüne Elazığ Vali Yardımcısı Uhut Emre Koyuncu’da iştirak etti.

Toplantıda ev sahibi Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ile birlikte; Yavuz Selim Karabayır (Diyarbakır), Mehmet Taştan (Şanlıurfa), İsmail Çiçek (Mardin), Mehmet Taşcı (Adıyaman), Turgut Erhan (Batman), Faysal Geylani (Bitlis), Faruk Gürbüz (Hakkari), Ahmet Altıok (Siirt), Ramazan Tolan (Şırnak), Aşır Durgun (Tunceli), ve Harput Eğt. Mrk. Müdürü Turgut Tunç, Anadolu İHL Müdürü Bahattin Erdoğan, Elazığ İl Müftü Yardımcısı Muhammed Zahid Belek hazır bulundu.

Hazırlanan sinevizyon gösteriminden sonra 8. Bölge İl Müftüleri Toplantısı’nın açış konuşmasını yapan Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya şu ifadelere yer verdi;

“Bildiğiniz üzere en son Bölge İl Müftüleri Toplantımızı ülkemizin ilim ve irfan diyarı Siirt’te İl Müftümüz Ahmet ALTIOK beyefendinin daveti ile yapmıştık. Daha önce de Diyarbakır ve Malatya illerimizin kıymetli müftülerinin misafiri olduk.

36. İl Müftülüleri istişare toplantısını ise Ordu/Fatsa’da yaptık. Buralarda aldığımız kararlar sonucu, en az altı ayda bir buluşmak ve bölgemiz ile ilgili değerlendirmeler yapmak gerektiği kanaati hasıl oldu. Bu vesile ile toplanmış bulunuyoruz. Bu vesile ile aziz şehir Mamurat’ül-Azizimiz’e hoş geldiniz sefalar getirdiniz.”

Müftü Sarıkaya’nın açış konuşmasından sonra gündemin görüşülmesine geçildi. Yaklaşık 5 saat süren il müftüleri istişare toplantısında alınan kararlar Diyanet İşleri Başkanlığı’na sunulacak.

SARIKAYA/ “BÖLGEMİZDEKİ GELİŞMELER VE KURUMUMUZ İLE İLGİLİ İSTİŞAREDE BULUNACAĞIZ”

Toplantıya 12 il müftüsünün iştirak ettiğini belirten Müftü Yusuf Sarıkaya toplantı öncesinde basına yaptığı bilgilendirme açıklamasında şöyle konuştu;

“Bugün 8. Bölge içinde yer alan il müftüleri olarak daha önce yapılmış olan 36. Genel İl Müftüleri Toplantısı kararları doğrultusunda bir buluşma gerçekleştiriyoruz. 8. Bölgede Elazığ’ın ev sahipliğinde; Adıyaman, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Malatya, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Tunceli müftülerimizle buluşuyoruz.

Toplantı gündemimize gelince; Yaklaşan Mevlid-i Nebi Haftası çalışmaları hakkında değerlendirmek yapmak, hadis karşıtlığının topluma açtığı zararları görüşeceğiz.

Bölgemizde meydana gelen terör olayları, ülkemizin bütünlüğüne kasteden bölücülere karşı yürütülen Barış Pınarı Harekâtı’nda asker, polis ve sivil vatandaşlarımızdan şehit olanlara ve gazilerimize karşı bölge müftüleri olarak vazifelerimiz ve özellikle sınır il müftülerimizle dayanışmayı kuvvetlendirme iradesini ortaya koymayı arzuluyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanları ile ilgili bazı konuları görüşerek burada yapacağımız istişareler sonucu bir fikir alt yapısı oluşturup daha sonra düzenlenecek olan 37. İl Müftüleri Toplantısı’na bir hazırlık yapmak istiyoruz.

Mamurat’ül-Azizimiz’e teşrif eden bütün il müftülerimize teşekkür ediyor, hoş geldiler diyorum.

Toplantımızın hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ederim. Tüm şehitlerimize yeniden rahmet dilerken, Rabbim memleketimizi, milletimizi her türlü kötülüklere karşı korusun, birlik ve dirlikten ayırmasın diyor saygılarımı sunuyorum.”

Elazığ Müftülüğü Haber Servisi 24 Ekim 2019

Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret