Adana’da Aile Okulu Seminerleri Yapıldı

Adana'da Aile Okulu Seminerleri Yapıldı

aile okulu seminerleri yapıldı

10 Aralık 2018 - 10:11

Diyanet İşleri Başkanlığının “Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum” projesi kapsamında Adana İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından 08-09 Aralık 2018 tarihlerinde Ramazanoğlu Camii Konferans Salonunda Adana merkez ilçelerinde ve mahallelerinde görev yapan vaiz, imam-hatip, müezzin-kayyım, Kur’an kursu öğreticileri ve eşlerine yönelik “Aile Okulu Semineri” düzenlendi.

Çukurova Üniversitesi Camii İmam-Hatip’i Esat Özkaya’nın sunuculuğunu yaptığı  ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Adana İl Müftü Yardımcısı Selami Bayrakçi’nin açılış konuşmasının ardından İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse “Kur’an ve Sünnet Perspektifinde Aile Olmak ve Aile Kalmak” konulu bir sunum yaptı. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan İletişim Uzmanı Muhammed Cüneyd Çiğdemli “Aile ve Medya Okuryazarlığı”, Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asım Yapıcı “Aile İçi İletişim” ve “Ailede Çatışma ve Çözüm Yolları” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Aile Okulu Seminerinin ikinci gününde İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse “Ailede Fıkhi Meseleler ve Ailede Mahremiyet Bilinci”, Uzman Psikolog Nur Aydoğan “Çocukluk Döneminde Din ve Değer Eğitimi”, Kahramanmaraş İl Müftülüğü Psikolojik Danışmanı Seyyid Şişman “Ergenlik Döneminde Gençlerle İletişim” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

Aile Okulu Seminerlerimiz önümüzdeki haftasonu da devam edecek olup, seminere katılan din görevlilerimize “Katılım Belgesi” takdim edilecektir.

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret