Adana’da Istiklal Caddesi’ndeki şehit Baba Kızın Cenaze...

Adana'da Istiklal Caddesi’ndeki şehit Baba Kızın Cenaze Namazını Il Müftüsü Taşcı Kıldırdı

istiklal caddesi’ndeki şehit baba kızın cenaze namazını il müftüsü taşcı kıldırdı

16 Kasım 2022 - 10:10

İstanbul'un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında hayatını kaybeden Yusuf Meydan ile 9 yaşındaki kızı Ecrin'in cenazeleri, Adana'da toprağa verildi.

Kardeşinin nişanı için gittiği İstanbul'da dün meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitiren 34 yaşındaki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çalışanı Yusuf Meydan ile kızı Ecrin'in Türk bayrağına sarılı naaşları, Seyhan ilçesi Gülpınar Mahallesi'ndeki evlerinin önünden helallik alınmasının ardından tören için Kabasakal Mezarlığı'na götürüldü.

Buradaki törene katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Vali Süleyman Elban ve Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı,  Yusuf Meydan'ın aynı saldırıda yaralanan ve tedavisinin ardından taburcu edilen eşi Mevlüdiye ile annesi Fatma Meydan ve yakınlarına başsağlığı diledi.

 Cenazeye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Adana Valisi Süleyman Elban, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı ve kent protokolü katıldı.  Cenaze namazı öncesi İl Müftüsü Mehmet Taşcı tarafından kısa bir konuşma yapıldı

Müftü Taşcı, Vatanımızın sukun ve huzuruna; haince ,korkakça, kalleşçe saldıran ve İstanbul’umuzda meydana gelen terör saldırısında,  Rablerine kavuşmaların en güzeli olan , Peygamberlerin bile gıpta ettiği, şehadet mertebesine kavuşan şehit Yusuf’umuzun ve ciğerpare kızı Ecrin'imize  en önemli vazifemizi yapmak üzere bir araya geldik. Öyle bir makam ki, isteyene nasip olmaz, istenmesi lazım, arzu eden kavuşamaz, arzulanmak lazım .Kader onları baba ve evlat olarak, şehit olarak Cenab-ı Allah kendi huzuruna davet etti.….

Cenabı Allah vatanımızı her türlü şerlerden özellikle terör belasından, ihanet ve hainlerden muhafaza eylesin. ”dedi

Kısa konuşmasından sonra Müftü Taşcı, cenaze namazına katılanlardan haklarını helal etmelerini istedi.

 Müftü Mehmet Taşcı' nın Kabasakal Mezarlığında kıldırdığı cenaze namazı akabinde Din Görevlilerimiz tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapıldı ve akabinde İl Müftüsü Mehmet Taşcı’nın yapmış olduğu duaya hep birlikte amin denildi.

Protokol Cenaze töreninin ardından taziye evini ziyaret etti.

 

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı