Adana’da Müftü Taşcı Ve Din Görevlileri Deprem Bölgesinde...

Adana'da Müftü Taşcı Ve Din Görevlileri Deprem Bölgesinde Yaraları Sarmak Için Seferber Oluyor

müftü taşcı ve din görevlileri deprem bölgesinde yaraları sarmak için seferber oluyor

24 Nisan 2023 - 10:10

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde deprem sonrası kente gelen Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik manevi rehberlik hizmeti de gerçekleştiriyor.

“Asrın felaketi” olarak nitelenen depremlerden etkilenen Osmaniye’de afetzedelere yönelik çalışmalar devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Osmaniye'de, Adana’dan gönüllü olarak bölgeye intikal eden din görevlileri yaraları sarmak için 01.04.2023-21.04.2023 tarihleri arasında seferber oldu.

Gönüllüler, Bölgedeki çadır kentlerin yanı sıra yurtlarda kalan depremzedelerle de bir araya gelen gönüllüler, Kur’an Kursu’nda depremden etkilenen çocuklarla yakından ilgileniyor, oyunlar oynuyor, isteyen öğrencilere Kur’an-ı Kerim eğitimi veriyor.

Fedakârca çalışmalarına devam eden din görevlilerine teşekkür eden Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı,"Depremin ilk gününden bugüne kadar hem deprem bölgesine hem de ilimizde bulunan depremzedelere maddi manevi destek veren Adanalı hayırsever vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm hemşehrilerimize, yardım faaliyetleri için gece gündüz demeden koşturan tüm din görevlilerimize can-ı gönülden teşekkür ederim." dedi.

Deprem bölgesinde çalışmanın önemli olduğunu aktaran Müftü Taşcı ,"İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak bizim için çok önemli. Birlikte olduğumuzu hissettirmek, kenetlenmeyi, dayanışmayı sağlamak bizi mutlu etti. Vatandaşımız 'Biz kendimize yetiyoruz, teşekkür ediyoruz' diyene kadar çalışmalarımız devam edecektir diye konuştu.

İl Vaizi Mahmut Ötebaş başkanlığında oluşturulan Vaiz, Kuran Kursu Öğreticisi, İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlardan oluşan 13 kişilik manevi destek ekibi ile Osmaniye’de depremin manevi yaralarını sarmak için canla başla çalışmaya devam ettiler.

Vaiz Ötebaş, "Depremzede kardeşlerimize manevi destek veriliyor. Çadır mescitlerimizde din hizmetlerimiz sürekli devam ediyor. Çadır mescitlerimizde namaz, Kur'an-ı Kerim ve sohbet faaliyetlerimiz devam ediyor. Bayan ve erkek hocalarımız ile birlikte bu faaliyetleri devam ettiriyoruz. Hizmetlerimiz inşallah devam edecek” dedi

Gönüllülerden İmam Hatip İsa Yıldızeli, yaşanan depremden dolayı çok büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Depremzedelere yardım etmek için gayret gösterdiklerini dile getiren Yıldızeli, ekip olarak afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışma yaptıklarını belirtti.

Kuran Kursu Öğreticisi Hatice Alakel’de, Osmaniye'ye gönüllü olarak geldiklerini ve depremzedelerle acıları paylaştıklarını anlattı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki Il Müdürleriyle, Il Müftüsü Lütfü Imamoğlu'nu Ziyaret Etti.
Afyonkarahisar Valiliği Vali Yardımcısı Fatih Topuz Beraberindeki...