Adana’da Müftü Taşcı, Yeryüzünde Iyilik Egemen Oluncaya Kadar...

Adana'da Müftü Taşcı, Yeryüzünde Iyilik Egemen Oluncaya Kadar çalışmaya Devam Etmeliyiz

müftü taşcı, yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar çalışmaya devam etmeliyiz

06 Şubat 2023 - 10:10

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Antalya’da 81 İl Müftüsü ’nün katılımıyla “42. İl Müftüleri İstişare Toplantısı” dönüşü ayağının tozu ile programa katılan Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Yarıyıl Kampı Çerçevesinde Adana’da bulunan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Uluslararası İlahiyat Lisans Burslusu Öğrencilerle buluştu.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Programda yaptığı konuşmada dünyanın çeşitli ülkelerinden gelerek farklı ilahiyat fakültelerinde öğrenim gören öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, "Sizler buradan bütün dersleri alarak gideceksiniz. Sizler de aynı aşkla, şevkle memleketlerinize, şehirlerinize, vatanlarınıza sahip çıkacaksınız. Oradaki kardeşlerimizle kardeşliğimizi güçlendirmenin mücadelesini vereceksiniz. ”dedi.

“DÜNYAYA İYİLİK HÂKİM OLUNCAYA KADAR ÇALIŞACAĞIZ”

Konuşmasının devamında Adana Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Adana Şubesi olarak her türlü problemde öğrencilerinin yanında olacaklarını vurgulayan Müftü Taşcı, "Allah hepinizden razı olsun inşallah böyle hep beraber el ele, gönül gönüle çalışmaya devam. Ne zamana kadar şu dünyaya iyilik hâkim oluncaya kadar, neden çünkü şu yaşanmaz hale getirilen dünya, iyilikle kurtulacak ve biz hiçbir zaman kötülüğün tarafında olmayacağız. Onlar tahrip etseler bile biz tamir edeceğiz. Onlar imha etmeye çalışsalar da biz ihya etmeye çalışacağız. Onlar yıksa da biz yapacağız. Onlar Kerim Kitabımızı yaksa da biz aynı yanlışı yapmayacağız. Çünkü biz biliyoruz ki onlar o Kur'an'ı açıp da bir okusalar yaptıklarını, ne kadar yanlış olduğunu onlar da anlayacaktır. Bu kitabın onlara da hayat vereceğini anlayacaklar. İstedikleri kadar yaksınlar istedikleri kadar yıksınlar biz her daim yapma yolunda olacağız…”dedi.

Program Fet Ahmet Gülşen Camii İmam Hatibi Tarık Karadağ ve ilahi ekibinin sunumları devam etti.

Etkinlik Adana TDV Uluslararası İlahiyat Lisans Burs Programı kapsamında okuyan 25 ülkeden 60 öğrenci yarıyıl kampı Öğrencileri ve TDV Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Emel Yuvalı’nın katıldığı buluşma programı hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Ayrıca Öğrenciler Yarıyıl Kampı boyunca "Balkanlarda Osmanlı" konulu semineri yapıldı, TDV KAGEM Adana Şubemizin bulunduğu Ramazanoğlu Medresesinde Türk İslam el sanatları eğitimi verildi. Gençlik ve Spor Bakanlığının Adana Gençlik Merkezi ziyaret edildi. Varda Köprüsü ve Karaisalı Kanyon bölgelerinde doğa yürüyüşü yapıldı. Adana Müftülüğü Korosu öğrencilere Musiki ve Semazen gösteri yaptı. Yüreğir Millet Bahçesinde Türkiye İzci Federasyonu  izci kampı tanıtımı yapıldı. Kamp ateşinin yakılmasını ardından kamp tanıtımı ve İl Müftüsü Mehmet Taşcı’nın katılımıyla düzenlenen bir restoranda  buluşmayla kamp son buldu.

 

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması Düzenledi.
Sivas'ta Müftülük "hafız Kal" Hafızlık Yarışması...