Adana’da üniversite öğrencileri Kutsal Topraklara Dualarla...

Adana’da üniversite öğrencileri Kutsal Topraklara Dualarla Uğurlandı

adana’da üniversite öğrencileri kutsal topraklara dualarla uğurlandı

08 Mayıs 2023 - 10:10

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Adana'dan umreye giden öğrenciler, havalimanından dualarla uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı "Gençliğe Değer" projesi kapsamında il ve ilçe gençlik koordinatörlükleri bünyesinde dini, sosyal ve kültürel içerikli faaliyetlerde aktif görev alan üniversite öğrencilerini umre ile ödüllendirdi.

Bu kapsamda Diyanetin gençlik çalışmalarında aktif olarak görev alan üniversite öğrencileri ile aralarında Adana, Mersin, Osmaniye ve Niğde’den gelen öğrencilerin de bulunduğu grubun umreye gönderilmesi dolayısıyla Adana Havalimanı'nda program düzenlendi.

Umreye gidecek öğrencilerle bir araya gelen Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, umre ziyareti ve ibadetlerinde dikkat edilmesi gereken hususlara dair bilgi verdi.

Müftü Taşcı "Rabbimiz insana hayatında birçok fırsatlar sunar. Sizler genç yaşta bu fırsatı ve heyecanı yakaladınız. Ömrünüz boyunca unutamayacağınız hatıralarınız olacak. Umre bir ibadettir. Bu sebeple her gününüzü ve her anınızı çok iyi değerlendirmenizi istiyoruz. Bu organizasyonun gerçekleşmesine vesile olan Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş’a Teşekkür ediyorum " dedi.

Umre ziyaretinin gençler için önemine değinen Müftü Taşcı, Diyanet Gençlik hizmetlerinde gösterdiğiniz hizmetlerden dolayı Allah'ın bir ikramıdır. Bundan sonraki süreçte de Diyanetimizin Gençlik hizmetlerine devam etmenizi ve çalışmalarımıza omuz vererek gücünüz nispetinde faaliyetlerimize destek olmanızı temenni ediyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda da bu projeyi devam ettireceğiz. Rabbim bu ibadetlerini kolaylaştırsın kabul eylesin." dedi.

İl Müftülüğü Hac ve Umre Müdürü Ali Hancer’de umre ibadeti için ilk defa kutsal beldeye gidecek öğrencilere yapacakları işlem ve ibadetlerde dikkat edecekleri hususlara dair bilgilendirmede bulundu.

Öğrenciler de duygularını paylaşarak bu imkanı sunan tüm yetkililere teşekkür etti.

Umreye gidecek olan gençler, dualarla kutsal topraklara uğurlandı


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Afyonkarahisar'da Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ve ödül Töreni
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”
Sivas'ta “islam’ın Ilk Emri “oku”