Adanalı Rahman’ın Misafirleri Yolculuğa Hazır

Adanalı Rahman'ın Misafirleri Yolculuğa Hazır

adanalı rahman'ın misafirleri yolculuğa hazır

18 Mayıs 2023 - 10:10

Adana İl Müftülüğü tarafından kutsal topraklara gidecek Merkez ilçedeki hacı adaylarına yönelik "Hac Eğitim Seminerleri" Ramazanoğlu Camii konferans salonunda gerçekleştirildi.

Seminerde konuşmacı olarak İl Müftüsü Mehmet Taşcı, İl Müftü Yardımcıları Yusuf Dikmen, Durdane Coşkun, Seyhan Müftüsü Mehmet Yaman ile Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Ali Hançer görev aldı.

730 Hacı Adayının katılımıyla gerçekleşen seminerde konuşan İl Müftüsü Mehmet Taşcı, hac ibadeti için bu yıl kurada çıkıp, Rahman'ın misafirleri olacak olan hacı adaylarını tebrik ederek, sağsalim gidip dönmeleri temennisinde bulundu.

Hac yolculuğunun müminler için özlemlerin en büyüğü, kavuşmaların en heyecanlısı ve yolculukların en hayırlısı olduğunu söyleyen Müftü Taşcı; "Yüce Allah yolculuğunuzu mübarek kılsın. Böylesi bir imkânı bahşettiğinden dolayı yüceler yücesi Mevlâmıza hamd-u senâlar olsun. Sizler orada dualarınızın kabulü için döneceksiniz, günahlarınızın affı için döneceksiniz, daha fazla Allah'a yakın olabilmek için koştukça koşacaksınız. Ben şimdiden hacca gidecek hacı adaylarımızın makbûl ve mebrûr bir hac yapmalarını, gidemeyip bekleyen kardeşlerimizin de en kısa zamanda gitmelerini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum" dedi.

Gerçekleştirilen seminerde; ibadet bilinci ile hac ve umre menâsiki konuları Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı tarafından, yolculuğa çıkmadan önce maddî ve mânevî hazırlık ve bir arada yaşama bilinci konusu Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Ali Hançer tarafından, kadınlara özel son oturumda ise kadınlara özgü konular, İl Müftü Yardımcısı Durdane Coşkun tarafından anlatılarak seminer tamamlandı.

Adayların büyük ilgi gösterdiği seminer de bazı hacı adayları gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Program soru ve cevap faslının ardından sona erdi.

Hac Seminerine gelemeyenler için 20-21 Mayıs 2023 tarihleri arasında Ramazanoğlu Camiinde yapılacaktır.

Ceyhan ve Kozan ilçelerinde ise Hacı adaylarına yönelik Eğitim Seminerleri, 22-23 Mayıs tarihleri arasında yapılacak


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte “tecrübe Paylaşım Toplantısı” Gerçekleştirildi
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte...