Adiyaman’da Ilçe Müftüleri Ekim Ayı Toplantısı Il Müftümüz...

Adiyaman'da Ilçe Müftüleri Ekim Ayı Toplantısı Il Müftümüz Mehmet Taşcı Başkanlığında Samsat Ilçe'sinde Yapıldı.

ilçe müftüleri ekim ayı toplantısı il müftümüz mehmet taşcı başkanlığında samsat ilçe'sinde yapıldı.

19 Ekim 2020 - 09:00

İlçe Müftüleri Ekim ayı toplantısı İl Müftümüz Mehmet Taşcı Başkanlığında İl Müftü Yardımcısı ve 8 İlçe Müftüsünün katılımı ile 14/10/2020 Çarşamba günü Samsat İlçemizde yapıldı.

Toplantı gündeminin tamamlanmasından sonra,  İl Müftümüz yapımı tamamlanan Samsat İlçe Müftülüğü Hizmet Binası ve 4-6 Yaş Kur’an Kursunda incelemelerde bulunarak İlçe Müftüsü Metin Kara’dan bilgi aldı.

İl Müftüsü Mehmet Taşcı’ya bina hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü Metin Kara :“02.03 2017 yılında ilçemizde meydana gelen 5.3 deprem ile birlikte Samsat İlçe Müftülüğümüz’ün Hizmet Binası ağır hasar görmüş, kullanılamaz durumda olduğundan yıkılmıştı. Bu tarihten itibaren ilçe müftülüğümüz bir süre 6 m²’lik çadırda hizmetine devam etmiştir. Daha sonra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, ilçede meydana gelen depremde yıkılan kamu kurumlarının hizmetlerini sürdürmesi için prefabrike yapılar inşa edilmiştir. İlçe müftülüğümüz için de 70 m² bir prefabrike yapı inşa edilmiş ve 8 Ağustos 2017 tarihinden itibaren ilçe müftülüğümüz prefabrikte binaya geçmiştir.

Eski Hizmet Binasının yerine, Türkiye Diyanet Vakfı Samsat Şubemiz yeni binanın yapımını üstlenmiştir. 2019 yılından itibaren, ilçe müftülük hizmet binası ve 4-6 yaş Kur'an kursu olmak üzere depremlere dayanıklı şekilde yeni bir bina inşaatına başlanmıştır. Binanın yapımı için Diyanet İşleri Başkanlığımız bütçesinden bir miktar ödenek tahsis edildi. Kalan kısmı, ilimiz ve ilçe müftülüklerimiz olmak üzere bölge il ve ilçe müftülüklerden de gelen yardımlarla hizmet binası tamamlanmıştır. Hizmet Binamız, 335 m² alan üzerine iki katlı olarak inşa edilmiştir. Giriş katı 4-6 Yaş Kur’an Kursu olarak düzenlenmiştir ve girişi Müftülükten bağımsız olarak yandan verilmiştir. Bu katta çok amaçlı toplantı salonu bulunuyor.  Müftülük binasında Türkiye Diyanet Vakfı Şube Başkanlığı odası tahsis edilmiştir.  Ekim ayı itibari faaliyete girmiştir.  Binamız takriben 750-800 Bin TL’e mal oldu. Samsat İlçemizde deprem felaketinden sonra hizmete giren ilk ve Kamu Kurumu binasıdır.  Binanın yapımında bizlere desteğini esirgemeyen, destek olan herkese teşekkür ediyorum. Hizmetlerimizi 1 Müftü, 2 VHKİ, 1 Şoför ve 2 Hizmetli olmak üzere daire personeli, 24 İmam-Hatip, 1 Müezzin Kayyım ve  2 Kur’an Kursu Öğreticimiz ile Din Hizmetlerimizi sürdürüyoruz.” dedi.

İl Müftümüz Mehmet Taşcı, yapılan hizmetlerden dolayı ilçe müftüsüne ve personeline teşekkür eden Taşcı: “ Allah deprem gibi afetlerden ülkemizi muhafaza etsin, beterinden muhafaza etsin. İlçe Müftülüğümüz çadırda, bilahare prefabrike binada hizmetlerini yerine getirmiştir. Hizmetleri aksatmamaya çalışmıştır. Allah devletimize zeval vermesin. Depremin yaraları büyük oranda sarılmıştır. Başta İlçe Müftümüz, personeline ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Binamız depremlere dayanıklı olarak inşa edilmiş. Güzel bir bina olmuş. Her kesin eline sağlık.” dedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte “tecrübe Paylaşım Toplantısı” Gerçekleştirildi
Erzincan'da Nisan 2024 Mutat Personel Toplantısı Ile Birlikte...