Adıyaman Gara şehidi Aydın Köse’yi Ebediyete Uğurladı.

Adıyaman Gara şehidi Aydın Köse’yi Ebediyete Uğurladı.

adıyaman gara şehidi aydın köse’yi ebediyete uğurladı.

18 Şubat 2021 - 09:00

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde ikamet eden ailesinin 6 çocuğundan 4'üncüsü olan Aydın Köse Pençe Kartal-2 Harekâtında kaçırılarak alıkonulmuş daha sonra katledilen 13 kişiden biri olarak mağarada bulunmuştu.

Irak'ın Gara Bölgesindeki mağarada PKK tarafından katledilen 13 kişiden biri olan Adıyaman’ın Kâhta nüfusuna kayıtlı Aydın Köse'nin (35) Adıyaman İl Müftümüz Mehmet Taşcı tarafından Kahta Merkez Eyüp Sultan Camii'nde kıldırılan cenaze namazının ardından Köse, doğum yeri olan Kahta ilçesinin Salkımbağ köyü mezarlığına sevenlerinin ve yakınlarının göz yaşları arasında defnedildi.

Malatya Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi önce ki gün yapılan şehidin cenazesi Kahta ilçe merkezindeki baba ocağına getirildikten sonra Kahta Devlet Hastanesi Morguna konuldu. Cenaze morgdan alınarak önce baba ocağına ardından, Kahta Merkez Eyüp sultan Camii'nde kıldırılan cenaze namazından sonra ilçeye bağlı Salkımbağ Köyü’nde toprağa veridi.. Burada düzenlenen cenaze törenine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Adıyaman Milletvekilleri, Adıyaman Blediye Başkanı Dr. Süleyman KILINÇ ve protokol üyeleri katıldı.

Törende cenazeye katılanlar terör örgütü PKK'ya tepki gösteren sloganlar atarken, şehidin yakınlarından ise Kürtçe feryatlar yükseldi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Yozgat'de Kadışehrinde Deprem Bölgesine Ziyaret
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda
Bolu'lu Izciler çanakkale Yolunda