Adiyaman Müftülüğü müftülüğümüz engelli koorditörlüğü...

Adiyaman Müftülüğü müftülüğümüz engelli koorditörlüğü engellileri iftar sofrasında buluşturdu

09 Haziran 2018 - 14:50

Müftülüğümüz Engelli Koorditörlüğü Engellileri İftar Sofrasında Buluşturdu

İl Müftülüğümüzün organize ettiği İftar Buluşması Programına engelliler ve engelli aileleri katıldı.

Görme engelli Ümit Şahin'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda duygulu anlar yaşandı. İftar yeği öncesi davetlilere hitaben bir konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Mustafa Altun: "Mübarek ramazan ayının kardeşlik, dostluk ve mağfiret ayı olduğunu hatırlatarak bu tür iftarların birlik ve beraberlik açısından önemlir. Bu iftar soframıza engelli kardeşlerimizin engel tanımayan faaliyetleri ile, davetimize icabet etmiş olmaları bizleri fazlası ile memnun etmiştir. Çünkü sizler Allah'ın güzel ve nazlı kullarısınız. Sizler milletimiz ve ümmetimiz için değerlisiniz. Engelli olmanın bir sorun olmayıp, sabredenlere dinimiz katında ayrı bir fazileti vardır." Dedi.

Program sunuculuğunu yapan Adıyaman İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Ali Çelik: "Başkanlığımızın topluma manevi destek verme ve rehberlik etme bağlamında devam eden çalışmaların önemli bir bölümünü engelli vatandaşlarımız oluşturmakta olup, engelliler toplumun aynasıdır. Engelli kardeşlerimizin sadece haftada değil her zaman hatrlamamız gerekir. Engelli koordinötürlüğü olarak, bu tür faaliyetler yaprak engelli kardeşlerimizi buluşturmaktayız."dedi.

Bayan Engelli Koordinötürü Vaiz Zeliha Kınık ta Sömestr tatilinde Mimar Sinan Görme Engelli Kız Kur'an Kursunda eğitim gören öğrencilerle yaptığı umre ve Kudüs ziyaretlerinde görme engellilerle birlikte yaşadığın duygularını anlatark gözle görmenin değil, kelp ile görmenin esas olduğunu, bu gezilerde dahi iyi anladık. Engelli olmak, Kur'an'ı okumaya, anlamaya ve yaşmaya engel değildir. Görme engelli öğrencilerimiz hayatlarında hiç unutamaycakları bir anı yaşdıklarını, söyledi.

Programda İl Müftülüğü İşaret Dili Kursiyerleri işarat dili ile İlahi sunumu gerçekleştirdiler. Kursa katılan kursiyerlere serftifikaları takdim edildi. İftar programına katılan engelli ve aileleri memnuniyetlerini ifade ederek, bizleri her zaman düşünerek değer veren, yanımızda olan Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve Adıyaman İl Müftülüğüne bu Ramazan ayında sofrasını açarak bizleri sevindermesinden dolayı çok müteşekkir olduklarını söylediler.

Manisalı Hacı Adayları Tanışma Toplantısında Buluştu
Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı