Afyonkarahisar’da Il Müftülüğünden Manevi Danışmanlara...

Afyonkarahisar'da Il Müftülüğünden Manevi Danışmanlara Seminer

15 Şubat 2020 - 09:11

Adalet Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan protokol gereği Afyonkarahisar Ceza İnfaz Kurumları, Çocuk Eğitim Evleri ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde görevlendirilen personele yönelik seminer programı gerçekleştirildi. Miftah Kur’an Kursunda yapılan program,
Kur’ânı Kerim tilavetiyle başladı.  Seminer İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun açılış konuşmasıyla devam etti. Kabukçu konuşmasında; Ceza İnfaz Kurumları bünyesindeki tutuklu ve hükümlülerin topluma kazandırılmasının, dinimizin sahih kaynaklardan öğrenmenilmesinin önemine atıf yaparak, Diyanet İşleri Başkanlığının manevi rehberlik alanındaki çalışmaları hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Kabukçu; görevlendirilen personele başarı dilekleriyle konuşmasını tamamladı.
Seminer AKÜ İslami İlimler Fakültesi Dr Öğretim Üyesi Fatih Çakmak’ın "Çocuk, Genç ve Yetişkinlere Yönelik Eğitim ve İletişim",
Açık Ceza İnfaz Kurumu 2. Müdürü Talha Ubaydullah Kaçar ve E  Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu 2. Müdürü Osman Mert’in "Ceza İnfaz Kurumlarının Yapı ve İşleyişi",
Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Öğretmeni Abdullah Özkan’ın "Denetimli Serbestlik Müdürlülüklerinin Yapı ve     İşleyişi",
Afyon İl Müftülüğü Cezaevi Vaizi Mustafa Gülmez’in "Ceza İnfaz Kurumlarının Din Hizmetlerinde Temel İlkeleri ve Manevi Rehberlik" sunumları ile devam etti.
 Seminer Afyonkarahisar İl Müftülüğü Cezaevi Vaizleri Serkan Gökmen, Mümin Çeliker ve Ertuğrul Doğan’ın tecrübe paylaşımlarının ardından sona erdi.

Yozgat'de Emekli Din Görevlisi Ali Açan Ebediyyete Uğurlandı
Agri'da Umreciler Dualarla Uğurlandı