Afyonkarahisar’da Il Müftüsü Sinan Kazancı’dan Kurban...

Afyonkarahisar'da Il Müftüsü Sinan Kazancı’dan Kurban Bağışına Davet

Afyonkarahisar'da Il Müftüsü Sinan Kazancı’dan Kurban Bağışına Davet

14 Temmuz 2020 - 09:10

Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı, Türkiye Diyanet Vakfı Afyonkarahisar Şubesinin yürüttüğü "2020 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" programını tanıttı ve kurban bağışında bulundu.

Türkiye Diyanet Vakfının vekaletle kurban kesim organizasyonuna destek veren Müftü Sinan Kazancı; "Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız iş birliğinde başlatılan “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla yürütülen organizasyonun ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cenab-ı Hak Hac suresi 28. ayetinde “…Allah’ın onlara rızık olarak verdiği, belirlenen günlerde kesecekleri kurbanlık hayvanlar üzerine O’nun adını ansınlar. Artık onlardan hem kendiniz yiyin hem sıkıntı içindeki yoksulları doyurun.” buyurmaktadır. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını biz inananlara bu süreci farklı bir şekilde anlama ve anlamlandırma imkanı tanıdı. Kardeşliğin, ziyaretleşmenin yardımlaşmanın kıymetini öğretirken, manevi değerlerimizin hayatımızda ne kadar önemli olduğunu fark etmemizi sağladı. İşte hem ülkemizde hem de Müslüman ülkelerde ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimize vekalet yoluyla kurbanlarımızı ulaştırmak Rabbimizin verdiği rızkı bereketlendirecek ve nice hayırlara kapı açacaktır.” diye konuştu.

Şehrimizin Belirli Noktalarına Standlar Kuruldu.

Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da, dileyenlerin vekalet yoluyla kurban kesebilmesine yardımcı olmak için Türkiye Diyanet Vakfı ile işbirliği içerisinde çalışmalara başlandığını kaydeden Kazancı konuşmasına şöyle devam etti: “Vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonunun tanıtımı için şehrimizin belirli noktalarına din görevlilerinden oluşan bir ekibin başında bulunduğu standlar kuruldu. TDV’ye vekalet vererek kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlarımız, gerek cami görevlilerimize gerekse müftülüklere gelerek ya da internet üzerinden veyahut şehrin birkaç yerinde açmış olduğumuz bu standlara başvurarak 31 Temmuza kadar bağışlarını yapabilirler. Kurban kesim bedelleri yurt içi 975 TL, yurt dışı 825 TL olarak belirlendi. Söz konusu bu organizasyonun hayırlara vesile olmasını ve kesilecek kurbanlarımızın kabulünü Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.”

Yaz Kur’an Kursları Uzaktan Eğitim ile Diyanet TV’de

Müftü Kazancı, tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de maruz kaldığı salgın nedeniyle, yaz Kur’an kurslarının bu sene uzaktan eğitim yoluyla Diyanet TV aracılığıyla gerçekleştirildiğini ifade etti. 29 Haziranda başlayan ve 6 hafta sürecek olan kurslara kayıtların devam ettiğini belirten Kazancı, yaz Kur’an kursu eğitimlerine katılmak isteyenlerin, Diyanet İşleri Başkanlığının web sayfasından başvuru yapmalarının ardından Müftülüğe müracaat ederek ilgili dokümanları temin edebileceklerini belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığının önemli hizmetlerinden biri olan 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarına ön kayıtların da Başkanlık web adresinden 20 Temmuzdan itibaren 7 Ağustosa kadar yapılabileceğini duyurarak talep edenlerin Müftülük duyurularını takip etmesini tavsiye etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için Başvurular Başladı
Çorum'da Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yarışmaları Için...
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.