Afyonkarahisar’da Ilimiz Merkez Kocatepe Beldesi Yüzbaşı Agah...

Afyonkarahisar'da Ilimiz Merkez Kocatepe Beldesi Yüzbaşı Agah Efendi Camii Dualarla Ibadete Açıldı

24 Aralık 2019 - 09:11

İlimiz Merkez Kocatepe Beldesi Yüzbaşı Agah Efendi Camii Dualarla İbadete Açıldı.

Açılışa, Afyonkarahisar Valimiz Mustafa Tutulmaz, İl Müftümüz Şükrü Kabukçu, İl Daire Müdürleri, Belde Belediye Başkanı ve Vatandaşlarımız katıldı.

Yüzbaşı Agah Efendi Camii Dernek Başkanı Muzaffer Çelik’in caminin arsa temini, yapım safahatı ve toplam yapım maliyeti hakkında bilgilendirme konuşmasının ardından kürsüye gelen Kocatepe Beldesi Belediye Başkanı Abdullah Çelik, caminin yapımına öncülük ettiği için cami derneğine ve caminin inşasına katkı sağlayan belde halkına teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

İl Müftümüz Şükrü Kabukçu konuşmasında, “Camiler bir yerin İslam coğrafyası olduğunun göstergesidir, aynı zamanda memleketimizin manevi bekçileridir. Camiler sevgi, saygı ve kardeşlik ruhunun işlendiği mekanlardır. Camiler ilim ve hikmet yuvasıdır.” diyerek konuşmasında söz konusu caminin belde halkının kendi imkanlarıyla yapıldığını ve güzel bir mimari tarza sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca, caminin inşasında emeği geçen belediye başkanı, dernek yönetimi ve belde hakkına teşekkür ederek en kısa sürede camiye bir din görevlisi verileceği müjdesiyle konuşmasını tamamladı.

Valimiz Mustafa Tutulmaz “Cami yapımının önemli olduğunu, ama daha da önemlisinin camilerin her vakit namazında doldurularak cemaatsiz bırakılmaması gerektiğinin altını çizerek, camiler garip kalmasın camilerin cemaati yoksa gariptir, böyle güzel bir cami cemaatsiz kalmayacaktır” temennisiyle konuşmasına devam etti. Camiye ismi verilen Yüzbaşı Agah Efendi’nin tarihimizdeki önemli kahramanlardan birisi olduğunu ve camiye isminin verilmesinin yerinde bir karar olduğunu ifade eden Vali Tutulmaz, caminin yapımında emeği geçen tüm belde halkına teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra caminin açılışı protokol ve davetlilerin katılımı ile İl Müftümüz Kabukçu’nun yapmış olduğu duanın ardından gerçekleştirildi.

İl Müftümüz Kabukçu’nun Cuma vaazı ve Cuma Namazını kıldırmasının ardından cami derneğinin ikramlarıyla program sona erdi.

Kayseri'de Manevi Rehberlerle Istişare Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ'da 23 Nisan'da Hastanede Yatan çocuklara Ziyaret