Afyonkarahisar’da Kendileri Küçük Yürekleri Büyük

Afyonkarahisar'da Kendileri Küçük Yürekleri Büyük

13 Aralık 2018 - 09:11

İç savaş nedeniyle insani kriz yaşanan Yemen için başlatılan yardım kampanyasına, Afyonkarahisar’da eğitim alan 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri de el emeği kumbaraları ile katıldı.

2015 yılından bu yana süren iç savaş nedeniyle insani kriz yaşanan Yemen için Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV işbirliği ile başlatılan yardım kampanyasına Afyonkarahisar ilinde 4-6 yaş Kur’an Kurslarında eğitim alan çocuklar da katıldı. Minikler, Kur’an Kursu Öğreticileri ve ailelerinin de teşviki ile, kendi hazırladıkları birbirinden güzel iyilik kumbaralarını, 10 Aralık Pazartesi günü yaptıkları ziyaret esnasında Afyonkarahisar İl Müftüsü Vekili Muhammet Ali Özer’e teslim ettiler.

MİNİK ÖĞRENCİ UMRE İÇİN BİRİKTİRDİĞİ PARAYI BAĞIŞLADI

Ziyaret esnasında, minik bir öğrenci bir yıldır umreye gitmek için para biriktirdiğini, televizyonda açlıktan dolayı acı çeken Yemenli çocukları görünce çok üzüldüğünü ve biriktirdiği parayı Yemenli çocuklara göndermek istediğini söyledi. Biriktirdiği parayı, teslim eden minik bu davranışı ile orada bulunanlara duygusal anlar yaşattı.

ÇOCUKLARIMIZ, YETİŞKİNLERE ÖRNEK OLDU

4-6 Yaş öğrencilerine, yetişkinlere de örnek olacak bu davranışlarından dolayı teşekkür eden İl Müftüsü Vekili Muhammet Ali Özer, “Görüyorum ki sizin yaşınız küçük ama yüreğiniz büyük. Sizin gibi iyilik bilinci ile yetişen evlatlarımızı görünce ülkemizin geleceğine dair umutlarımız çoğalıyor. Sizi böyle duyarlı yetiştiren ailelerinizi ve size emek veren hocalarınızı da tebrik ederim. “ şeklinde konuştu. Küçük ikramlarla mutlu edilen çocuklar, Özer’in yaptığı hayır dualarının ardından uğurlandı.

Niğde'de 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor.
Şanlıurfa'da Müftülük Personeline Hac Semineri